Nereali naminė kvietinė duona

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Nereali naminė kvietinė duona
Nereali naminė kvietinė duona
Nereali naminė kvietinė duona
Nereali naminė kvietinė duona
Autorius apie receptą: Šią duoną privaloma pabandyti išsikepti. Jei duonos nemėgstate, tai šią tikrai pamilsite, o jei dažnai ja mėgaujatės - ši taps mėgstamiausia. Labai puri ir minkštutė, Šią duoną privaloma pabandyti išsikepti. Jei duonos nemėgstate, tai šią tikrai pamilsite, o jei dažnai ja mėgaujatės - ši taps mėgstamiausia. Labai puri ir minkštutė, negali nepatikti!
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (šilto)
1 sauja sėklų mišinio (nebūtina)
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis rupios druskos (su kaupuku)
1 žiupsnelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome miltus, druską, sėklas ir kmynus.
2.
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje. Vandenį supilame į sausus ingredientus ir išmaišome.
3.
Paliekame daugmaž valandai šiltesnėje namų vietoje, kad pakiltų.
4.
Pakilusią tešlą krečiame į kepimo formą (naudoju silikoninę).
5.
Dedame į šaltą orkaitę. Įjungiame kaitinimo režimą viršus+apačia ir nustatome 230 laipsnių temperatūrą (kaitinimas - viršus + apačia, be vėjelio).
6.
Kepame 40-50 minučių, kol viršus gražiai paruduoja, o įbedus medinį pagaliuką jis ištraukimas neapsivėlęs tešla.
7.
Iškepusiai duonai leidžiame visiškai atvėsti, o tada pjaustome ir skanaujame!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kokią stiklinę naudoti matavimui? Paprastai naudoju 200ml stiklinę.
Kokį sėklų mišinį naudoti? Sėklų mišinį paprastai naudoju iš moliūgų, saulėgrąžų ir kedrinių pinijų. Svarbu, kad mišinyje nebūtų linų sėmenų, nes jos netinkamos kepti aukštoje temperatūroje.
Ar galima ruošti be sėklų? Vietoje sėklų šią duoną taip pat tinka gardinti mėgstamais riešutais, džiovintais vaisiais ar kuo tik sugalvosite.
Kepimo temperatūra. Labai svarbu duoną dėti į šaltą orkaitę, nės lėtas temperatūros pakilimas būtent ir suteikia jai tobulai purią tekstūrą.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Samanta
2022-06-10 13:01
Puikus receptas. Ilgai netrunka, duona skani ! Tikrai dar kepsiu ATSAKYTI
Amanda
2022-06-10 08:59
Nejau nereikia niekuo uždengt kol kepa? Ar nesudegs ta duona per 50min ant tokios temperatūros? :) ATSAKYTI
Diana
2022-11-16 13:27
Tikrai ne, nes dedama į šaltą orkaitę, tad kol ji įkaista, duona tikrai nespėja per daug apskrusti. Nebent jūsų orkaitė įkaista itin greitai, tada jos apačioje galite padėti nedidelę skardelę su vandeniu - duonos plutelė bus minkštesnė ATSAKYTI
Renata
2021-04-09 10:32
O tokią duonytę būtų galima kapti duonkepėje? ATSAKYTI
Ana
2021-04-12 17:22
Tikrai galima :-) ATSAKYTI
Irma
2021-02-19 12:31
Iš pirmo karto puikiai! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Regina
2021-02-04 15:26
Super nespeju kept pirktines niekas nebenori o ir nebrangiai iseina SUPER
ATSAKYTI
Ner
2021-01-26 17:04
Peilius pasigalaskit jei neipjauna. Tam yra skirti spec.duonos peiliai. Si Duona tokia ir turi buti kietas virsus o viduje puri. Jau daug kartu kepiau labai skani. ATSAKYTI
Egle
2021-01-17 22:14
Nereali namine kvietine duona???? Perskaicius recepta kilo abejoniu, bet esu sio tinklapio sekeja, stebiu lamaistas laidas... ir surizikavau....bet dar tokio siaubingo recepto nebuvau maciusi. Duona reikia minkyti... sita neiskilo, gavosi kaip akmuo. Kazkas tragisko... ATSAKYTI
Augustė
2021-01-18 10:02
Jeigu neiškilo, tai tikriausiai arba mielės nesiaktyvavo - gali būt pasenusios, gavusios drėgmės arba paprasčiau namuose per šalta. Jeigu namuose šalta, galima kildinti orkaitėje - įjungti mažiausią temperatūrą (pvz., 30 C), dėti uždengtą tešlą į orkaitę ir ją iš karto išjungti. Jei orkaitė tokios mažos temperatūros neturi, tuomet šiek tiek pašildyti, o padėjus tešlą, iki galo orkaitės durelių neužverti. ATSAKYTI
Aurora
2020-12-05 14:55
Cukrus tikrai reikalingas (naudojau medų), nes kitaip duona gaunasi rūgšti. Taip pat rekomenduoju arba vandens porciją dvigubinti, arba mažinti miltų kiekį, nes duonos patikrinti pagaliuku tikrai nepavyks (kieta kaip akmuo). Po kepimo būtinai apklokite duonelę drėgnu rankšluostuku - taip ji suminkštėja. ATSAKYTI
Aurora
2020-12-05 15:18
P.S. Tešlą kildinkite jau formelėje, nes krečiant iš stiklinio indo ji vėl subliūkšta. ATSAKYTI
Gita
2020-10-21 18:52
Cukraus nereikia? ATSAKYTI
Ilona
2020-10-22 09:25
Nereikia :) ATSAKYTI
Inga
2020-05-16 15:16
Super duonytė ATSAKYTI
Erika
2020-04-10 07:21
Pirma karta pagal instrukcija kepant gavosi akmenine pluta ir duona kietoka.
Antra karta dejau truputi maziau miltu, kepiau 200’ ir iki 40min, irgi neikaitinau is anksto.
Isemus buvo pluta kieta, bet apglosciau slapia ranka ir slapiu ranksluosciu uzdengiau, palikau pabut, taip mociute is peciaus istrauktoms darydavo, suminkstejo ir manoji ;) ATSAKYTI
Saulė
2020-04-09 08:09
Sveiki, duonos virsus gavos kietas kaip akmuo, neisejo atpjauti, ir pati duona neiskilo graziai, gal gali patart kodel taip nutiko? ATSAKYTI
Vida
2020-04-11 15:11
Galbūt per trumpai kildinote pačią tešlą ir mielės nespėjo pakankamai suveikti. Kildinimo laikas labai priklauso nuo kambario temperatūros - jeigu namuose vėsu, kyla ilgiau, o jeigu šilta - iškils greičiau. ATSAKYTI
Smilga
2020-04-08 17:58
Jei nera rupios druskos, tiks paprasta? ATSAKYTI
Ana
2020-04-11 15:11
Tikrai taip :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital