Skumbrė orkaitėje pagal Renatą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Skumbrė orkaitėje pagal Renatą
Skumbrė orkaitėje pagal Renatą
Skumbrė orkaitėje pagal Renatą
Autorius apie receptą: Šis kepimo būdas tinka ir kitoms žuvims, tačiau nei lydeka, nei upėtakis neturi to ypatingo skumbrės poskonio, kurį mes tiesiog įsimylėję. Šis kepimo būdas tinka ir kitoms žuvims, tačiau nei lydeka, nei upėtakis neturi to ypatingo skumbrės poskonio, kurį mes tiesiog įsimylėję. Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas skumbrės (išvalytos, apie 300 g svorio)
1 vienetas burokėlių (didesnio)
1/3 šaukštelio druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis raudonėlio (arba kitų mėgstamų prieskonių)
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Skumbrę nuplaunu po tekančia srove, nusausinu popieriniais rankšluosčiais
2.
Žuvį dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabarstau druska (1 kg žuvies skaičiuoju 1 šaukštelį druskos) bei raudonėliu (arba kitais mėgiamais prieskoniais).
3.
Druska ir prieskoniais kruopščiai įtrinu skumbrės išorę bei pilvą.
4.
Aštriu peiliu padarau 4 – 5 įpjovas skumbrės stuburkaulyje. Jos turi perpjauti kaulą, bet neįpjauti mėsos.
5.
Tada skumbrę apšlakstau alyvuogiu aliejumi, apibarstau raudonėliu (arba kitais prieskoniais žuviai) ir šaunu skardą į orkaitę (šaltą).
6.
Jungiu 200C ir kepimo režimą iš abiejų pusių.
7.
Kepu apie 30-40 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio (stebiu apskrudimą).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Drauge su skumbre į orkaitę galite pašauti kepti griežinėliais pjaustytų burokėlių (pabarstytikie juos druska, pipirais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi). Bus tobulas garnyras.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital