Šio sekmadienio, rugsėjo 20 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei išskirtinės Garsios tylos sodybos šeiminkas Simas Šatkauskas dalinosi gardžiais patiekalais iš bulvių. Tiesa, "La Maisto" komanda pirmiausiai aplankė ūkininką Rimantą Žebarauską, kuris augina net 130 hektarų 6 rūšių bulves ir yra vienintelis prancūziškų bulvių "baby potatoes" augintojas Lietuvoje.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Ūkininkas RImantas pataria rinktis "Tornado" bulvių rūšį, jei norisi, kad cepelinau būtų balti, o kitus mėgstamus bulvių patiekalus gardinti persilado prieskoniais. Rimantas primena, kad su bulvėmis negalima saugoti obuolių, nes jie perima bulvių kvapą.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Na, o sodybos, kurioje svečiavosi "La Maistas" komanda, šeimininkas Simas parodė, kaip paruošti labai gardų ir nesudėtingai paruošiamą bulvių ir cukinijų kugelį. Cukinijos kugeliui suteikia purumo ir lengvumo, o ragaudami jų beveik net nepajusite. Simas pamini, kad ruošiant šį kugelį reikėtų naudotį buvlių dvigubai daugiau nei cukinijų, taip skonis bus gardžiausias. Šį bulvių ir cukinijų kugelį Simas tiekia su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos šefas Tomas pasidalino tobulos saldžių bulvių sriubos receptu. Tomas į sriubą įtraukė ir kriaušes, tai iš ties puikus rudeniškas skonių derinys. Talentingasis šefas pamini ir vieną dažniausių klaidų, kuri pasitaiko verdant kremines daržovių sriubas - daržovės yra iš karto verdamos. Tomas pataria prieš verdant daržoves, jas iš pradžių apkepti, taip jos išskiria stipresnį skonį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Talentingasis šefas pamini ir vieną dažniausių klaidų, kuri pasitaiko verdant kremines daržovių sriubas - daržovės yra iš karto verdamos. Tomas pataria prieš verdant daržoves, jas iš pradžių apkepti, taip jos išskiria stipresnį skonį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Antrasis laidos šefas Vylius gamino traškius bulvinius blynus su kietuoju sūriu. Šoninė ir ketasis sūris suteikia blynams traškumo ir puikaus skonio. Šie ypatingai gardūs, greitai ir nesudėtingai pagaminami blynai puiki pietų idėja.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Jei turite likusių virtų bulvių, Vylius siūlo ruošti sūriu užkeptas bulvytes. Šias bulvytes labai tinka tiekti kaip garnyrą prie mėgstamų mėsos patiekalų arba kaip karštą ir labai gardų užkandį. Paruošti labai nesudėtinga, o ragauti ypatingai gardu - tikras tobulumas paprastume.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!