Tobula saldžių bulvių sriuba

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tobula saldžių bulvių sriuba
Tobula saldžių bulvių sriuba
Autorius apie receptą: Daržovių kepinimas prieš verdant sriubą suteikia dar išraiškingesnį skonį. Šią sriubą nesudėtinga paruošti, o skonis ypatingas. Daržovių kepinimas prieš verdant sriubą suteikia dar išraiškingesnį skonį. Šią sriubą nesudėtinga paruošti, o skonis ypatingas. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vandens
500 gramų saldžiųjų bulvių
100 gramų bulvių
100 gramų svogūnų
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų balto vyno
50 gramų sviesto
5 gramai džiovintas rozmarinas
5 gramai džiovintų šalavijų
5 gramai džiovintas čiobrelis
5 gramai malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svieste apkepinami smulkiai pjaustyti svogūnai iki gražiai apskrunda.
2.
Sudedamos prieskoninės žolelės, smulkinti batatai ir bulvės. Viskas maišant pakepinama dar apie 5-7 minutes.
3.
Pilamas vynas ir kaitinama iki jis nugaruoja.
4.
Tada supilamas vanduo ir verdama apie 15-20 minučių.
5.
Galiausiai supilamas grietinėlė ir viskas paverdama dar 5 minutes.
6.
Išvirusi sriuba sutrinama elektriniu trintuvu iki glotnios konsitencijos. Gardiname druska ir pipirais.
7.
Patiekiant sriubą galima pagardinti įvairiomis daržovėmis ar net vaisiais. Aš gardinau griliuje parūkytais kriaušių, bulvių ir patisonų gabalėliais bei šviežiais pomidoriukais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital