Kaip pagaminti svogūnų uogienę?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Kaip pagaminti svogūnų uogienę?

Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip iš pagaminti svogūnų uogienę. Ši nesudėtingai paruošiama, labai kvapni uogienė puikiai tiks prie mėsos patiekalų bei nesaldžių pyragų!

Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:

 

 

Svogūnų uogienei paruošti Jums reikės:

  • 300 g svogūnų
  • 100 g cukraus
  • 800 ml vandens
  • 200 ml raudono vyno (galima pakeisti vandeniu arba pvz. obuolių sultimis)
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 vnt. citrinžolės (nebūtina)

 

Gaminimas:

1. Cukrų suberti į puodą ir kaitinti iki ištirps ir taps rudos spalvos. 

2. Suberti pjaustytus svogūnus, išmaišyti.

3. Užpilti vyną, vandenį, išmaišyti. 

4. Virti atidengtame puode ant nedidelės ugnies apie valandą - iki skystis nugaruos ir uogienė sutirštės.

 

Ši svogūnų uogienė labai tinka prie mėsos patiekalų ar sūrių.

 

„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital