Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip iš pagaminti svogūnų uogienę. Ši nesudėtingai paruošiama, labai kvapni uogienė puikiai tiks prie mėsos patiekalų bei nesaldžių pyragų!
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
Svogūnų uogienei paruošti Jums reikės:
- 300 g svogūnų
- 100 g cukraus
- 800 ml vandens
- 200 ml raudono vyno (galima pakeisti vandeniu arba pvz. obuolių sultimis)
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 vnt. citrinžolės (nebūtina)
Gaminimas:
1. Cukrų suberti į puodą ir kaitinti iki ištirps ir taps rudos spalvos.
2. Suberti pjaustytus svogūnus, išmaišyti.
3. Užpilti vyną, vandenį, išmaišyti.
4. Virti atidengtame puode ant nedidelės ugnies apie valandą - iki skystis nugaruos ir uogienė sutirštės.
Ši svogūnų uogienė labai tinka prie mėsos patiekalų ar sūrių.
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!
Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.