Jogurtinė duonelė keptuvėje su sūrio įdaru - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Jogurtinė duonelė keptuvėje su sūriu
Berta, Cukrinis avinėlis

Tegu per šventes namai pakvimpa duona! Ši jogurtinė duonelė, kurią lengvai iškepsite keptuvėje, tikrai nustebins net išrankiausius svečius – puikus mocarelos ir fetos sūrių derinys su lengvu žalumynų poskoniu abejinų nepalieka. Ši duonelė tiks tiek šventiniam stalui, tiek planuojant vakarą su draugais ar ieškant idėjų, ką įsidėti į iškylų krepšį keliaujant į gamtą.

 

Ši duonelė skani tiek karšta, tiek atvėsusi. Įdarai jai taip pat tiks patys įvairiausi - eksperimentuokite su kitais savo mėgiamais sūriais, įpjaustykite saulėje džiovintų pomidorų ar alyvuogių, vietoje petražolių naudokite bazilikus ar čiobrelius - leiskite savo fantazijai žaisti!

 

2 vnt jogurtinių duonelių (daugmaž 20 cm skersmens) reikės:

 


 

Tešlai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 300 g natūralaus jogurto
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos

 

Įdarui:

  • 130 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 200 g fetos sūrio
  • 1 kiaušinis
  • Sauja šviežių smulkintų petražolių (arba kitų mėgiamų žalumynų)


Duonelėms aptepti:

  • Gabalėlio sviesto

 

Pradedame gaminti!

 

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius druską. Taip pat supilkite jogurtą. Viską išmaišykite.

 


 

2. Išmaišius tešlą šaukštu, pradėkite ją minkyti rankomis. Minkykite tol, kol tešla taps šiek tiek kietoka, bet elastinga. Jei minkant tešla liptų tarp pirštų, įberkite dar šiek tiek miltų. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, pridenkite dubenį maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.

 


 

3. Dubenėlyje išplakite kiaušinį. Suberkite smulkintas petražoles.

 


 

4. Į kiaušinio plakinį suberkite tarkuotą mocarelą ir pirštais sutrupintą fetos sūrį. Išmaišykite.

 


 

5. Pastovėjusią tešlą padalinkite į dvi dalis.

 


 

6. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite pirmąją tešlos dalį į apskritimą - tešla turėtų būti apie 3-4 mm storio.

 


 

7. Į tešlos vidurį dėkite dalį įdaro ir užlenkite kraštus į vidurį. Kočėlu dar šiek tiek lengvai iškočiokite paruoštą duonelę, kad būtų dailesnės formos. Taip pat pagaminkite ir kitą duonelę.

 


 

8. Paruoštos duonelės viršų dosniai aptepkite tirpintu sviestu.

 


 

9. Duonelę kepkite gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje (papildomai riebalų nereikia). Apkepkite iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus. Pakaks  3 - 4 minučių kiekvienai duonos pusei - tešla kepa išties greitai.

 


 

Viskas! Tiekame ir skanaujame!





 

 

Straipsnio draugas: Coca-Cola
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital