Vištienos kepenėlių paštetas su džiovintomis spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vištienos kepenėlių paštetas su džiovintomis spanguolėmis
Autorius apie receptą: Puikus užkandis tiek šventėms, tiek kasdienai. Lengvai koreguojamas pagal savo skonį. Spanguolių galima visai nedėti, pakeisti kitais džiovintais vaisiais (obuoliais, Puikus užkandis tiek šventėms, tiek kasdienai. Lengvai koreguojamas pagal savo skonį. Spanguolių galima visai nedėti, pakeisti kitais džiovintais vaisiais (obuoliais, slyvom) arba džiovintais grybais. (...daugiau) Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas apelsinų (sulčių)
100 mililitrų grietinėlės, liesos
2 skiltelės česnako
3 šaukštai brendžio
2 šaukštai džiovintų spanguolių
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Spanguoles nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu. Galima vandenyje palaikyti, kol ruošiamas paštetas.
2.
Svogūną ir česnaką stambiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, ant nedidelės kaitros svogūną ir česnaką kepti, kol suminkštės. Sudėti vištienos kepenėles, berti druskos, pipirų, muskato ir kepti, kol kepenėlės bus iškepę.
4.
Kepenėles su svogūnais sudėti į virtuvinį kombainą.
5.
Į tą pačią keptuvę pilti šviežiai išspaustas apelsino sultis, brendį, pakaitinti kelias minutes, supilti grietinėlę. Šiek tiek pakaitinti.
6.
Skystį supilti į kepenėlių masę ir viską sutrinti iki vientisos masės. Dėl gražesnės, vientisos konsistencijos masės galima dar pertrinti per sietelį (to nedariau).
7.
Spanguoles nusausinti, šiek tiek pasmulkinti. Įmaišyti į sutrintą paštetą.
8.
Sudėti į indelius ir palikti šaldytuve šiek tiek sustingti.
Patarimai:
Paštetą galima užpilti lydytu sviestu, taip ilgiau bus galima laikyti šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital