Naminis kreminis sūrelis iš kefyro!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Naminis kreminis sūrelis iš kefyro!
@Shutterstock
Naminis kreminis sūrelis iš kefyro!
Naminis kreminis sūrelis iš kefyro!
Autorius apie receptą: Be galo paprastai pagaminamas kreminis sūrelis, kuriam reikės tik kefyro! Tinka tepti ant duonos, gaminti idealiai kremiškas užtepėles bei desertus ar kepti su juo be galo skanius Be galo paprastai pagaminamas kreminis sūrelis, kuriam reikės tik kefyro! Tinka tepti ant duonos, gaminti idealiai kremiškas užtepėles bei desertus ar kepti su juo be galo skanius sūrio pyragus. Ir dar turbūt daug panaudojimo būdų sugalvosite patys. Jo tekstūra tiesiog idealiai kreminė, skonis švelnutis, o daryti nereikia beveik nieko - tik padėti kefyrą į šaldiklį, išimti, palikti nuvarvėti ir mėgautis! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras kefyro (arba rūgpieno)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyrą (galima su visu pakeliu) padedu į šaldymo kamerą ir palieku ten per naktį, jog sušaltų į ledo luitą.
2.
Iš ryto sušalusį kefyrą ištraukiu. Jeigu šaldau su visu pakeliu, jį nulupu, o tada darau paprastai:
- arba suvynioju kefyrą į dvigubą-trigubą (tas svarbu!) marliuką ir pakabinu kažkur virš indo, kad nuvarvėtų ten išrūgos
- arba marliuką (irgi būtinai bent dvigubą ar trigubą) ištempiu virš puodo, dedu ten kefyrą ir palieku procesui vykti savaime.

Tik niekaip papildomai nespauskite ir reikalų neskubinkite. Leiskite kefyrui atitirpti ir nuvarvėti savaime.
3.
Kai kefyras visiškai atitrpsta (tas užtrunką kokias 10 valandų), marliuke lieka nuostabiai švelni, kremiška varškytė, o į puodą nuvarva išrūgos (jas irgi galima panaudoti). Į ją įmaišau žiuspnelį druskos, kartais dar įspaudžiu česnako skiltelę, išmaišau ir turiu patį puikiausią naminį kreminį sūrelį. Vien ir nuvarvinus kefyrą šis sūrelis gaunasi nuostabiai kremiškas, bet jeigu nepatingiu, kartais dar jį truputėlį patrinu elektriniu trintuvu, tada tekstūra būna išvis ideali :)
Patarimai:
Iš šio kiekio pagaminsite apie 250 g kreminio sūrelio.
Marlę būtinai naudokite tankesnę, bent 2-3 sluoksnių, nes per retą marliuką ištekės ne tik išrūgos, bet ir sūrelis :)
Jeigu užsimirštu ir palieku kefyrą varvėti labai ilgai, tad sūrelis nusausėja labiau negu norėčiau, tiesiog į jį grąžinu šlakelį išrugų ir išmaišau.
Šis receptas man puikiai pavyksta iš paties paprasčiausio 2.5 proc. riebumo kefyro, bet internete skaičiau, jog naudojant riebesnį kefyrą (skirtą šalšibarščiams) sūrelis būna netgi dar kremiškesnis, nes riebesnis :)
Jeigu norite kad kefyras atitirptų greičiau, galite jį užšaldyti mažesniuose indeliuose, pvz. silikoninėse formelėse arba tiesiog šaldymo dėžutėse.
Iš šio sūrelio galite gaminti ką tik norite - tiek sūriai, tiek saldžiai. Pavyzdžiui, aptepkite juo lavašą suktinukams ar strynus jį su lašiša turėsit nuostabią užtepėlę. Truputį pasaldinę ir įmaišę plaktos grietinėlės gausite nuostabų desertinį kremą. Arba naudokite jį kepdami sūrio ar varškės pyragus ar gamindami nekeptus tortus ar kur tik norisi!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Viktorija
2022-10-05 18:32
Kiek laiko pagamintas gali stovėti šaldytuve ATSAKYTI
Algirdas
2021-05-07 16:36
Yra parduotuvėse tankūs metaliniai sieteliai (ar koštuvai?). Įvairių dydžių. Ir nereikia jokių marliukų. Išbandyta. ATSAKYTI
Rimanta
2019-12-22 12:01
Praleidau info apie uzsaldyma. Supyliau issyk kefyra ikostuva, isklota tankia merle ir po 12val radau tik kieta, gan skania mase. Tada idejau druskos, ispaudziau cesnako ir vienu ypu suvalgem. Labai skanu. ATSAKYTI
Nijolė
2018-04-20 22:53
Aš darau tik iš šaltibarščiu kefyro jis riebesnis ir skanesnė varškytę gaunasi panašu i rikotos sūri jau ne karta meginta ATSAKYTI
Elvyra
2021-04-28 11:59
Aš darau irgi iš šaltibarščių kefyro. Kai nusivarva dedu druskos, česnako ir krapų. Labai skanu valgyti su šv.bulvytem ATSAKYTI
Elvyra
2022-05-25 20:52
Taip ir darau.labai skanu su skrudinta duona ,su bulvėm ATSAKYTI
Ilona
2018-04-14 21:06
Tuojaus einu kisti kefyra kameron ATSAKYTI
Nijole
2017-12-26 22:07
Aciu Dovilei uz toki issamu paruosimo aprasyma ATSAKYTI
Irgauda
2017-12-19 21:27
O jeigu sukapojau gabalais tą kefyrą jau suledijusį? Nuo to kažkaip nesuprastės reikalai? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-20 19:25
Tikrai nesuprastės, tiesiog greičiau atitirps ir greičiau turėsite sūrelį :-) ATSAKYTI
Genovaite
2017-12-23 21:30
O is karves naminio pieno rugusio negalima pasidaryti? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-23 22:03
Pati bandžiau tik su kefyru, bet skaičiau internete kitų komentarus, kas išbandė šį receptą, jog pavyksta ir iš naminio rūgpieno ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital