1.
Virtas bulves sugrūskite grūstuvu ar šakute (jei naudojate bulvių košės likučius, šį žingsnį praleiskite).
2.
Šlakelyje aliejaus virš vidutinio dydžio ugnies pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, kol daržovės suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3.
Trintas bulves sumaišykite su keptomis daržovėmis, kiaušiniu, tarkuotu fermentiniu sūriu, druska ir pipirais.
4.
Suberkite miltus ir dar kartą kruopščiai išmaišykite. Gausite labai tirštą tešlą.
5.
Semkite po didelį šaukštą bulvių masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius paplotėlius.
6.
Kepkite šlakelyje aliejaus virš vidutinės ugnies kelias minutes, tuomet apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę. Išorėje blyneliai turi būti gardžiai apskrudę, o viduje – karšti, minkšti, su išsilydžiusiu sūriu.
7.
Patiekite blynelius nedelsiant, pagardinkite juos grietine, šviežiomis daržovėmis, žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
•
Drąsiai eksperimentuokite su receptu: fermentinį sūrį ar jo dalį keiskite mocarelos sūriu, vietoje petražolių ar greta jų įberkite daugiau žalumynų (krapų, svogūnų laiškų), skonį paįvairinkite įmaišydami pasmulkintų špinatų ar smulkiai pjaustytų brokolių žiedynėlių.
•
Vietoje kvietinių miltų galite naudoti ir beglitimį miltų mišinį, taip pat puikiai tiks ir avinžirniai miltai, kurių sudėtyje taip pat nėra glitimo.