Ant iešmų jau čirška šašlykai, ant grotelių - kepsneliai, pats metas prie jų paruošti ir puikų garnyrą! Žinoma, šie skanėstai tiks ir prie namuose gamintų mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, pabrėš jų puikų skonį ir praturtins gardžius pietus ar vakarienę!
Traškios bulvytės, gaivios salotos ir dar daugybė - pristatome net 37 ypatingų, nesudėtingų ir labai labai skanių garnyrų receptus!
Šios keptos bulvytės su česnakiniu sviestu yra kažkas nuostabaus! Jos tokios skanios, kad norisi valgyti tiesiog vienas, tačiau jos pasitarnauja kaip puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar žuvies patiekalų.
Trašūs, saldžiarūgščiai, greitai pamarinuoti raudonieji svogūnai - puikus garnyras prie grilio patiekalų. Su tokiu pačiu marinatu galima ruošti ir geltonuosius svogūnus.
Jei jau atidarėte grilio sezoną ir dairotės puikių garnyrų, tai šios salotos tiesiog puikios tam. Na, žinoma, tinka ir prie kitų mėsos patiekalų, o pavyksta tokios gardžios, kad tikrai galima kabinti ir tiesiog šaukštu.
Tai gali būti vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis pakeisti keptas bulvytes. Kepami ridikėliai praranda savo aitrumą ir lieka tik subtilus salstelėjimas ir idealiai subalansuotas skonis. Iškeptus pabarsčius trupučiu fetos sūrio, moliūgų sėklomis ir mėtų lapeliais štai jau ir salotos ar žavingas bei maistingas garnyras.
Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite.
Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai atrodantis patiekalas, kuris tiks ir kaip karštas užkandis, ir kaip nerealus garnyras.
Kopūstų salotos - visų mėgstamas garnyras prie ant grotelių keptų kepsnių. Salotos gali būti be galo įvairios. Čia mes pateikiame salotas, kurios puikiai tiks prie kepsnių bei mėsainių.
Traškūs greitai parauginti agurkėliai. Galima paruošti iš vakaro, o kitą dieną jau ragauti! Raugo proporcijas nurodau 1 litrui. Kiek tiksliai reikės skysčio, priklauso nuo indo ir to, kaip standžiai sudėsite agurkėlius.
Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų.
Labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Gardu tiek vienos, tiek su šviežiomis, raugintomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti.
Labai skanios bulvytės, kurios ne tik traškios išorėje, bet ir minkštos viduje. Bulvių net nebūtina skusti, pakanka kruopščiai nuplauti. Skaniname mėgstamais prieskoniais ir žalumynais, ant viršaus išspausti česnako.
Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.
Aštrūs, traškūs, labai gardūs kiniškai kepti kopūstai. Neužima daug laiko, nereikia įmantrių ingredientų, tad labai puikiai tinka dienoms, kai norisi tiesiog kažko skanaus.
Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus.
Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.
Tradicinis meksikietiškas pomidorų pagardas, vadinamas Pico de Gallo. Puikiai dera prie takų, buritų ar tiesiog kabinti traškučiais! Geriausia paruošti iš anksto ir palikti valandėlę pastovėti šaldytuve, kad tobulai susimaišytų visi skoniai.
Traškios, sočios, pavasariškai gaivios ir gardžios salotos su jogurtiniu padažu puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamų mėsos patiekalų, troškinių ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.
Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų, bet tai ne tik puikus garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu.
Reikės tik keturių ingredientų ir 15 minučių! Tokie saldžiarūgščiai ridikėliai labai tinka prie mėsos patiekalų ir ypač tai puiki alternatyva, kas nemėgsta marinuotų svogūnų.
Gaivios, gardžios ryžių salotos su nuostabiai skaniu padažu! Salotos gardžios pačios savaime, o taip pat puikiai dera prie žuvies ar mėsos patiekalų. Tai ir puiki idėja, jeigu garnyrui išsivirėte per daug ryžių.
Puikus, greitas receptas, kaip prie mėsos patiekalų pasiruošti taip daugelio mėgstamų marinuotų svogūnų! Jie spės pasimarinuoti, kol iškeps mėsa, bus traškūs ir tiesiog neatsivalgomai gardūs.
Trakūs, greiti agurkėliai prie mėsos, ypač tinka ant grotelių kepta kiauliena ar jautiena, parūkytos dešrelės. Tai puikus užkandis ir tuomet, kai norisi kažko pakramsnoti, kol kepa mėsa.
Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.
Saldžiai aštrios agurkų salotos puikiai tiks prie keptos vištienos ar pagal azijietišką receptą pagamintos mėsos. Galima valgyti kaip veganišką patiekalą tiesiog su ryžiais.
Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie raugintų kopūstų troškinio, silkės ar tiesiog su kastiniu!
Traškus užkandis įdomiau - tiems, kam pabodo klasikinės bulvytės, traškučiai ir norisi užkandžio be glitimo. Angliškai šios lazdelės vadinomis bulvytėmis, ir, nors skoniu jų neprimena, yra gardus užkandis.
Šios salotos puikiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie vegetariškų falafelių. Taip pat labai skanu valgyti jas su įvairiais lavašais ir humusu.
Puikios bulvytės, kurias ypatingai mėgsta vaikai. Orkaitėje jos iškepa gana greitai, ypač, jei labai plonai supjaustysite. Galima kepti ir ant grilio, stebėkite, kad nesudegtų!
Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.
Greitai paruošiamos bulvių salotos su svogūnais ir garstyčiomis. Labai tinka tiekti prie šnicelių ar kitų mėgstamų mėsos patiekalų. O jei pagardinsite tunu, tai gali tapti ir puikus atskiras patiekalas.
Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.
Nors užkandis ispaniškas, bet mums, lietuviams, labai jau tinkamas! Tai bulvės, supjaustytos maždaug 2 cm. gabalėliais, patiekiamos su naminiu aštriu pomidorų padažu ir česnakiniu majonezu.
Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!
Traškios ir gardžios baklažanų riekelės orkaitėje. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip lengva vegetariška vakarienė ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Kadangi kepama orkaitėje, baklažanas neprisigeria riebalų, kaip kad nutinka kepant keptuvėje, o vis tiek iškepa labai skaniai.
Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų, vos kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, pasiruošti salotas, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.
Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.
Kepant mažesnes morkas, jų galiukus galima palikti - jie minkšti, bet jeigu kepsite didesnes ar kietesnes, kotelius galite nupjauti, o pačias morkas perpjauti pusiau išilgai - kad greičiau iškeptų. Tai puikus receptas tiems, kurie nelabai mėgsta morkų, nes šias tokie nevalgiukai kemša pasigardžiuodami!
Šios armonikėlės puikiai iškepa žarijose, tad galima ruošti kartu su pagrindiniu patiekalu. Į armonikėlių tarpelius galima įdėti lašinukų, riebesnės rūkytos šoninės gabalėlių, pabarstyti žalumynais, kepti su svogūnais - daugybė galimybių improvizuoti.
Sočios, bet gaivios ir labai skanios salotos. Puikiai tinka greitiems pietums, neštis į darbą ar net tiekti prie kitų mėsos patiekalų. Tik keli neįmantrūs ingredientai ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje - puiki idėja pietums.
Ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai puošnūs bulvių bokšteliai. Puikus pasirinkimas garnyrui iškyloje. Bulves taip galite pasiruošti iš anksto, o ant grilio tiesiog pašildyti, suvyniojus į foliją.