Ką prie mėsytės? 37 gardžios garnyrų idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-01
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Garnyrai garnyras
@Shutterstock

Ant iešmų jau čirška šašlykai, ant grotelių - kepsneliai, pats metas prie jų paruošti ir puikų garnyrą! Žinoma, šie skanėstai tiks ir prie namuose gamintų mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, pabrėš jų puikų skonį ir praturtins gardžius pietus ar vakarienę!

Traškios bulvytės, gaivios salotos ir dar daugybė - pristatome net 37 ypatingų, nesudėtingų ir labai labai skanių garnyrų receptus!

 

Šios keptos bulvytės su česnakiniu sviestu yra kažkas nuostabaus! Jos tokios skanios, kad norisi valgyti tiesiog vienas, tačiau jos pasitarnauja kaip puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Trašūs, saldžiarūgščiai, greitai pamarinuoti raudonieji svogūnai - puikus garnyras prie grilio patiekalų. Su tokiu pačiu marinatu galima ruošti ir geltonuosius svogūnus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Jei jau atidarėte grilio sezoną ir dairotės puikių garnyrų, tai šios salotos tiesiog puikios tam. Na, žinoma, tinka ir prie kitų mėsos patiekalų, o pavyksta tokios gardžios, kad tikrai galima kabinti ir tiesiog šaukštu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Tai gali būti vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis pakeisti keptas bulvytes. Kepami ridikėliai praranda savo aitrumą ir lieka tik subtilus salstelėjimas ir idealiai subalansuotas skonis. Iškeptus pabarsčius trupučiu fetos sūrio, moliūgų sėklomis ir mėtų lapeliais štai jau ir salotos ar žavingas bei maistingas garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Taip paruošti pomidoriukai tobulai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Arba naudokite juos mėgiamoms salotoms, pvz. sumašykite su mocarelos ar fetos gabalėliais, su avinžirniais ir špinatų lapais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam labai sunku atsispirti. Beje, jei norite, šias bulvytes galite skanauti su mėgiamais padažais. Čia labai tiktų česnakinis, pikantiškas ar saldžiarūgštis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kopūstų salotos - visų mėgstamas garnyras prie ant grotelių keptų kepsnių. Salotos gali būti be galo įvairios. Čia mes pateikiame salotas, kurios puikiai tiks prie kepsnių bei mėsainių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Traškūs greitai parauginti agurkėliai. Galima paruošti iš vakaro, o kitą dieną jau ragauti! Raugo proporcijas nurodau 1 litrui. Kiek tiksliai reikės skysčio, priklauso nuo indo ir to, kaip standžiai sudėsite agurkėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Gardu tiek vienos, tiek su šviežiomis, raugintomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti.

Receptą rasite čia.

Labai gaivios salotos, kurios puikios valgant vienas ar tiekiant prie mėsos patiekalų, ypač tinka prie grilyje keptos mėsytės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai atrodantis patiekalas, kuris tiks ir kaip karštas užkandis, ir kaip nerealus garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Taip paruošti agurkai yra tobulas pasirinkimas prie grilyje pagaminto patiekalo.

Receptą rasite čia.

Labai skanios bulvytės, kurios ne tik traškios išorėje, bet ir minkštos viduje. Bulvių net nebūtina skusti, pakanka kruopščiai nuplauti. Skaniname mėgstamais prieskoniais ir žalumynais, ant viršaus išspausti česnako.

Receptą rasite čia.

Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šios salotos - mano vasaros topas! Ypač gaivios, lengvos ir labai gardžios.

Receptą rasite čia.

Aštrūs, traškūs, labai gardūs kiniškai kepti kopūstai. Neužima daug laiko, nereikia įmantrių ingredientų, tad labai puikiai tinka dienoms, kai norisi tiesiog kažko skanaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių... Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Tradicinis meksikietiškas pomidorų pagardas, vadinamas Pico de Gallo. Puikiai dera prie takų, buritų ar tiesiog kabinti traškučiais! Geriausia paruošti iš anksto ir palikti valandėlę pastovėti šaldytuve, kad tobulai susimaišytų visi skoniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Graikiškas jogurtinis padažas, kuris puikiai tiks prie grilio patiekalų. Padažas sugalvotas graikų, o proporcijos pagal skonį!

Receptą rasite čia.

Traškios, sočios, pavasariškai gaivios ir gardžios salotos su jogurtiniu padažu puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamų mėsos patiekalų, troškinių ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų, bet tai ne tik puikus garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Reikės tik keturių ingredientų ir 15 minučių! Tokie saldžiarūgščiai ridikėliai labai tinka prie mėsos patiekalų ir ypač tai puiki alternatyva, kas nemėgsta marinuotų svogūnų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Gaivios, gardžios ryžių salotos su nuostabiai skaniu padažu! Salotos gardžios pačios savaime, o taip pat puikiai dera prie žuvies ar mėsos patiekalų. Tai ir puiki idėja, jeigu garnyrui išsivirėte per daug ryžių.

Receptą rasite čia.

Puikus, greitas receptas, kaip prie mėsos patiekalų pasiruošti taip daugelio mėgstamų marinuotų svogūnų! Jie spės pasimarinuoti, kol iškeps mėsa, bus traškūs ir tiesiog neatsivalgomai gardūs.

Receptą rasite čia.

Trakūs, greiti agurkėliai prie mėsos, ypač tinka ant grotelių kepta kiauliena ar jautiena, parūkytos dešrelės. Tai puikus užkandis ir tuomet, kai norisi kažko pakramsnoti, kol kepa mėsa.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldžiai aštrios agurkų salotos puikiai tiks prie keptos vištienos ar pagal azijietišką receptą pagamintos mėsos. Galima valgyti kaip veganišką patiekalą tiesiog su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Salotoms pagaminti naudokite mėgstamiausius pomidorus - tinka ir kelių veislių. Rausvąją svogūną galite pakeisti geltonu ar baltu svogūnu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie raugintų kopūstų troškinio, silkės ar tiesiog su kastiniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Traškus užkandis įdomiau - tiems, kam pabodo klasikinės bulvytės, traškučiai ir norisi užkandžio be glitimo. Angliškai šios lazdelės vadinomis bulvytėmis, ir, nors skoniu jų neprimena, yra gardus užkandis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puikiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie vegetariškų falafelių. Taip pat labai skanu valgyti jas su įvairiais lavašais ir humusu.

Receptą rasite čia.

Traškios, gaivios ir kupinos vitaminų salotos su nuostabiu Azijos skoniu ir aromatu. Salotos gardžios vienos, prie kartų patiekalų, ryžių.

Receptą rasite čia.

Puikios bulvytės, kurias ypatingai mėgsta vaikai. Orkaitėje jos iškepa gana greitai, ypač, jei labai plonai supjaustysite. Galima kepti ir ant grilio, stebėkite, kad nesudegtų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Nei vienas kepsnių vakarėlis neapsieina be gardžių priedų. Tai puikus garnyras, kuris puikiai tinka daugeliui kepsninėje ruoštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Šviežia salsa su saldžiais ananasais ir Jalapeno aitriosiomis paprikomis – viliojantis ant griliaus keptų patiekalų garnyras. Pagardinkite išspaustų žaliųjų citrinų sultimis, mėtomis ir kalendromis. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Greitai paruošiamos bulvių salotos su svogūnais ir garstyčiomis. Labai tinka tiekti prie šnicelių ar kitų mėgstamų mėsos patiekalų. O jei pagardinsite tunu, tai gali tapti ir puikus atskiras patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Nors užkandis ispaniškas, bet mums, lietuviams, labai jau tinkamas! Tai bulvės, supjaustytos maždaug 2 cm. gabalėliais, patiekiamos su naminiu aštriu pomidorų padažu ir česnakiniu majonezu.

Receptą rasite čia.

Paruošti daržoves prireiks vos kelių minučių, o skanauti jau drąsiai galima po poros valandų. Tai puikus ir gardus garnyras prie įvairiausių kepsnių

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai marinuoti virti burokėliai - tobulas garnyras prie kepsnių, kotletukų ir kitų mėsos patiekalų. Pavyksta labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Traškios ir gardžios baklažanų riekelės orkaitėje. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip lengva vegetariška vakarienė ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Kadangi kepama orkaitėje, baklažanas neprisigeria riebalų, kaip kad nutinka kepant keptuvėje, o vis tiek iškepa labai skaniai.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų, vos kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, pasiruošti salotas, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Kepant mažesnes morkas, jų galiukus galima palikti - jie minkšti, bet jeigu kepsite didesnes ar kietesnes, kotelius galite nupjauti, o pačias morkas perpjauti pusiau išilgai - kad greičiau iškeptų. Tai puikus receptas tiems, kurie nelabai mėgsta morkų, nes šias tokie nevalgiukai kemša pasigardžiuodami!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios armonikėlės puikiai iškepa žarijose, tad galima ruošti kartu su pagrindiniu patiekalu. Į armonikėlių tarpelius galima įdėti lašinukų, riebesnės rūkytos šoninės gabalėlių, pabarstyti žalumynais, kepti su svogūnais - daugybė galimybių improvizuoti.

Receptą rasite čia.

Sočios, bet gaivios ir labai skanios salotos. Puikiai tinka greitiems pietums, neštis į darbą ar net tiekti prie kitų mėsos patiekalų. Tik keli neįmantrūs ingredientai ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje - puiki idėja pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai puošnūs bulvių bokšteliai. Puikus pasirinkimas garnyrui iškyloje. Bulves taip galite pasiruošti iš anksto, o ant grilio tiesiog pašildyti, suvyniojus į foliją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital