1.
Sumalkite varškę virtuvės kombainu, kad ji būtų švelni. Arba iš karto pirkite švelnią varškę.
2.
Suplakite cukrų su sviestu iki kreminės konsistencijos. Plakant po vieną įdėkite trynius. Po kiekvieno trynio gerai viską išplakite. Masė turi būti kreminės konsistencijos. Atsargiai su mentele sumaišykite varškę su sviestu, persijotu krakmolu ir razinomis, nutarkuokta apelsino žievele (be baltos dalies) bei vanilės ekstraktu. Išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai, porcijomis įmaišykite į tešlą. -Sviestą, varškę, krakmolą ir vanilės ekstraktą galima sumaišyti elektriniu plaktuvu arba virtuvės kombainu. Bet man labiau patinka tai daryti ranka, nes tai suteikia daugiau kontrolės ir užtikrina teisinga rezultatą.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite apvalios 23 cm skersmens kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu. Tešlą įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 150 C. ir kepkite dar 30 min., tada sumažinkite iki 130 C. ir kepkite dar 10 min. Išjunkite orkaitę, praverkite truputį dureles ir palikite pyragą atvėsti orkaitėje (ne mažiau valandos). Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada įdėkite pyragą dar minimum 3 val. į šaldytuvą. Tai yra būtina, tada pyrago skonis "išsiskleistų" :)
4.
Pateikti su kuom tik širdis geidžia ir pilvas leidžia - su uogomis, grietine, plakta grietinėle, šokoladiniu kremu...:) arba tiesiog apibarstyta cukraus pudra. Mes valgėme su uogomis ir creme brulee kremu. Skanaus.