Vengriškas tortas su sodriu sviestiniu kremu

AUTORIUS:
Lukrecija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vengriškas tortas su sodriu sviestiniu kremu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gardusis vengriškas tortas su morengo biskvitu ir sodriu sviestiniu kremu. Puikaus skonio, puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Gardusis vengriškas tortas su morengo biskvitu ir sodriu sviestiniu kremu. Puikaus skonio, puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Lukrecija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
170 gramų cukraus
120 gramų migdolų miltų (arba lazdyno riešutų miltų)
5 vienetai kiaušinių baltymų
Kremui:
150 gramų pieno (karšto)
140 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus pudros
5 vienetai kiaušinių trynių
2.5 šaukšto kvietinių miltų
0.5 šaukšto vanilės ekstrakto
Glajui:
75 gramai cukraus pudros
2 šaukšteliai citrinų sulčių (apytikriai)
0.5 šaukšto kakavos
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
Papuošimui:
100 gramų migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį sudėti kiaušinių baltymus, plakti elektriniu plaktuvu iki suputos,vis maišant elektriniu plaktuvu berti po šaukštą cukraus. Kai cukrų subersite, dar plakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes.
2.
Į dubenį su kiaušinių baltymais suberti migdolų miltus, atsargiai permaišyti. Stengtis per daug ir stipriai nemaišyti, nes baltymai gali sukristi.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus nusipiešti apskritimą tokio dydžio, kokį tortą norite ruošti. Aš dariau 20 cm skersmens.
4.
Ant kepimo popieriaus dėti porą šaukštų paruoštos masės, paskirstyti per nubrėžtą apskritimą. Kepti įkaitintoje iki 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol švelniai parus. Taip iškepti visus biskvitus.
5.
Kremui į puodą sudėti kiaušinių trynius, suberti cukraus pudrą ir išplakti iki vientisos masės, tuomet įberti miltų ir vėl gerai išplakti iki kol nebeliks gumuliukų.
6.
Į puodą su kiaušinių tryniais vis maišant plona srovele pilti pieną.
7.
Puodą su tryniais statyti ant vidutinės ugnies ir nuolat maišant virti iki kol užvirs ir pradės tirštėti. Kai pradės tirštėti, maišant virti dar apie 2 - 3 minutes. Tuomet atidėti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
8.
Į dubenį dėti sviestą ir plakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes iki kol taps šviesiai baltos spalvos ir purus.
9.
Į dubenį su sviestu dalimis dėti kremą ir vis išmaišyti, tuomet įdėti vanilės ir dar kartą trumpai išplakti elektriniu plaktuvu. Per daug plakti nereikia.
10.
Pirmąjį biskvito lakštą dėti ant lėkštės, kurioje norite ruošti tortą. Tuomet dėti du šaukštus paruošto kremo (per daug nedėkite, nes dar turi likti aptepti kraštams) ir paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti antrą biskvitą ir taip kartoti iki kol neliks produktų. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito.
11.
Glazūrai į dubenį suberti cukraus pudrą, įdėti vanilės ekstrakto, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti. Jei masė per tiršta ir sunku maišyti, galima įpilti daugiau citrinos sulčių, kol bus tiršta. Svarbu nedaryti per skystos, nes kitaip nuo pyrago nubėgs.
12.
Į mažesnį dubenį įdėti šaukštą paruoštos glazūros, įberti kakavos miltelių ir išmaišyti. Paruoštą rudą glajų sudėti į konditerinį maišelį plonu antgaliu (galima naudoti maišelį šaldymui, tuomet reikėtų nukirpti ploną kamputį).
13.
Ant torto viršaus dėti paruoštą baltą glazūrą, paskirstyti per visą plotį, išlyginti. Tuomet spausti šokoladinę glazūrą ir formuoti spiralę, peiliu ar mediniu iešmeliu perbraukti per šokolado juostas nuo kraštų link vidurio, kad susiformuotų ornamentas. Bet galite puošti pagal savo fantaziją.
14.
Kraštus aptepti likusiu kremu ir prispausti prie kraštų migdolų drožles. Tortą palikti kambario temperatūroje valandai ar dviems, tuomet dėti į šaldytuvą 12 valandų.
AUTORIUS: Lukrecija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital