1.
Avinžirnius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 8-12 val.
2.
Avinžirnius gerai nuplauname, dedame į puodą ir užpilame 2 l vandens. Verdame apie 45-60 min. Skysčio nenupilame! Atvėsiname ir paliekame nakčiai šaldytuve.
3.
Sultinį nukošiame (turėti išeiti apie 800 ml). Avinžirnių daugiau nereikės (juos galima panaudoti kitam patiekalui arba užšaldyti).
4.
Į puodą su sultinių dedame morką, beriame himalajų druska, juodąją druską, lauro lapus, kvapiuosius pipirus, pilame citrinos sultis ir užverdame. Verdame ant vidutinės ugnies 15 min.
5.
Sultinį nukošiame. Atidedame į šalį. Išvirtą morką supjaustome nedideliais kubeliais.
6.
Į dubenėlį įpilame 200 ml vandens, beriame agar-agarą ir gerai permaišome. Pilame į sultinį, užverdame ir verdame 2 minutes (užvirti ir pavirti yra būtina, nes nesustings).
7.
Į puodą įpilame vandens, užverdame, dedame soją ir verdame 10 minučių. Nukošiame ir sojos gabaliukus gerai nuspaudžiame nuo vandens. Soją susmulkiname maisto smulkintuvu arba suplėšome rankomis.
8.
Česnaką smulkiai supjaustome.
9.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame kalendrą, kardamoną ir muskatą, smulkiai pjaustytą česnaką ir, maišant, kepame kelias sekundes. Dedame smulkintą soją ir, maišant, kepame 1 minutę. Pilame sojos padažą, gerai permaišome ir kepame dar 3-5 minutes. Pagardiname pipirais ir permaišome.
10.
Į pasirinktą formą dedame soją, virtą morką, žirnelius ir užpilame sultiniu. Šaltieną dedame į šaldytuvą, paliekame stingti.
11.
Tiekiame su krienais ar garstyčiomis.