Veganiška šaltiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Veganiška šaltiena
Autorius apie receptą: Tai yra tobula šaltiena. Paruošimas labai paprastas, o rezultatas puikus. Paruoškite šventiniam stalui ir nustebinkite savo draugus! Šiai šaltienai naudojau konservuotus Tai yra tobula šaltiena. Paruošimas labai paprastas, o rezultatas puikus. Paruoškite šventiniam stalui ir nustebinkite savo draugus! Šiai šaltienai naudojau konservuotus žirnelius ir morką. Taip pat galima rinktis paprikas, šviežius ar šaldytus žirnelius, alyvuoges, žalumynus ir t.t. (...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų avinžirnių
1 vienetas morkų
100 gramų sojos (kubelių)
4 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis himalajų druskos
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio druskos (juodosios "Kala namak")
2 vienetai lauro lapų
3 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliais)
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
4 gramai agar agaro
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio asafetidos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus (kepimui)
pagal poreikį konservuotų žirnelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avinžirnius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 8-12 val.
2.
Avinžirnius gerai nuplauname, dedame į puodą ir užpilame 2 l vandens. Verdame apie 45-60 min. Skysčio nenupilame! Atvėsiname ir paliekame nakčiai šaldytuve.
3.
Sultinį nukošiame (turėti išeiti apie 800 ml). Avinžirnių daugiau nereikės (juos galima panaudoti kitam patiekalui arba užšaldyti).
4.
Į puodą su sultinių dedame morką, beriame himalajų druska, juodąją druską, lauro lapus, kvapiuosius pipirus, pilame citrinos sultis ir užverdame. Verdame ant vidutinės ugnies 15 min.
5.
Sultinį nukošiame. Atidedame į šalį. Išvirtą morką supjaustome nedideliais kubeliais.
6.
Į dubenėlį įpilame 200 ml vandens, beriame agar-agarą ir gerai permaišome. Pilame į sultinį, užverdame ir verdame 2 minutes (užvirti ir pavirti yra būtina, nes nesustings).
7.
Į puodą įpilame vandens, užverdame, dedame soją ir verdame 10 minučių. Nukošiame ir sojos gabaliukus gerai nuspaudžiame nuo vandens. Soją susmulkiname maisto smulkintuvu arba suplėšome rankomis.
8.
Česnaką smulkiai supjaustome.
9.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame kalendrą, kardamoną ir muskatą, smulkiai pjaustytą česnaką ir, maišant, kepame kelias sekundes. Dedame smulkintą soją ir, maišant, kepame 1 minutę. Pilame sojos padažą, gerai permaišome ir kepame dar 3-5 minutes. Pagardiname pipirais ir permaišome.
10.
Į pasirinktą formą dedame soją, virtą morką, žirnelius ir užpilame sultiniu. Šaltieną dedame į šaldytuvą, paliekame stingti.
11.
Tiekiame su krienais ar garstyčiomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital