1.
Figoms nuskabome kotelius, o tada jas sudedame į dubenį ir elektriniu trintuvu sutriname iki daugmaž vientisos lipnios masės. Jei trintųsi sunkiai, įpilkite šiek tiek vandens (pilkite po labai nedaug, stėdami konsistenciją).
2.
Į figų masę sukrėskite riešutų sviestą bei ištirpintą juodąjį šokoladą (jei naudojate).
3.
Suberkite pūstas kruopas ir šaukštu (arba rankomis) gerai išmaišykite, jog visos kruopos tolygiai pasidengtų figų mase.
4.
Paruoštą masę galite sukrėti į kepimo popieriumi išklotą norimo dydžio formelę, standžiai suspausdami, jog neliktų tarpų. Bet aš darau paprasčiau - ant lentelės patiesiu kepimo popieriaus, ant jo sukrečiu masę ir spausdama rankomis suformuoju daugmaž 1-1.5cm storio stačiakampį. Jį dedu į šaldiklį bent valandai (o dar geriau 2-3 valandoms ar ilgiau).
5.
O tada pjaustykite ir skanaukite! Nesuvalgytus batonėlius galite laikyti šaldytuve, bet man jie skaniausi laikomi šaldiklyje (sandarioje dėžutėje), nes jame pūstos kruopos nepraranda traškumo ir batonėliai lieka nuostabiai skanūs. Nebijokite, į ledą jie nesušala - gaite traukti iš šaldiklio ir iškart skanauti.