Turkiškas borekas su sūriu ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Turkiškas borekas su sūriu ir špinatais
Turkiškas borekas su sūriu ir špinatais
Turkiškas borekas su sūriu ir špinatais
Autorius apie receptą: Visada norėjau paragauti to garsiojo turkiško boreko. Dažniausiai borekas yra kepamas su faršu, bet jį taip pat kepa ir su sūriu ar kitais įdarais. Borekas gali būti ir kaip Visada norėjau paragauti to garsiojo turkiško boreko. Dažniausiai borekas yra kepamas su faršu, bet jį taip pat kepa ir su sūriu ar kitais įdarais. Borekas gali būti ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Šį kartą nusprendžiau išsikepti boreką su fetos sūriu ir špinatais, kadangi tokio dar nebuvau ragavusi. Ir skonis tikrai nenuvylė! Buvo be galo gardu. Šis boreko variantas yra tiesiog idealus pusryčiams ar vakarienei. Atšalusį boreką galima pašildyti orkaitėje arba mikrobangėje, o ir šaltas borekas labai skanus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
454 gramai filo tešlos (24 didelių lapų)
300 gramų špinatų
300 gramų fetos sūrio
4 vienetai kiaušinių
200 gramų mocarela sūrio (ar kitokio šviesaus)
125 mililitrai grietinėlės (neriebios)
125 mililitrai vandens
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Filo tešlą išimame iš šaldiklio ir paliekame šaldytuve pernakt arba 24 h. Po to 2 h prieš gaminimą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje (tik neišimkite iš pakuotės).
2.
Indelyje išplakame 3 kiaušinius.
3.
Nupjauname špinatų lapų kotelius. Špinatų lapus stambiai supjaustome, sudedame į didelį dubenį kartu su susmulkintu fetos sūriu, sutarkuotu mocarelos sūriu ir išplaktais kiaušiniais. Maišome šaukštu, kol visi ingredientai susijungia į vieną masę.
4.
Kitame dubenėlyje sumaišome vandenį su grietinėle ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus.
5.
2 kepimo formas (truputį aukštesniais kraštais), kuriose kepsite boreką, ištepkite po 2 valg. š. alyvuogių aliejaus. Jei kepsite vienoje didelėje formoje, aliejaus reikėtų 2,5-3 valg. š. Aš kepiau 2-jose 33 cm x 23 cm orkaitės skardelėse.
6.
Išplakame 1 kiaušinį su trupučiu alyvuogių aliejaus, atidedame į šalį.
7.
Kai būsite pasiruošę sluoksniuoti boreką, tik tada išimkite tešlą iš pakuotės, perpjaukite tešlos lapus perpus (iš viso gausite 48 vienodo dydžio lapus) ir kiekvieną kartą paėmus kelis lapus, likusius laikykite uždengtus drėgnu virtuviniu rankšluosčiu, kad tešla nesudžiūtų ir nesutrupėtų.
8.
Boreko sluoksniavimas – pirmiausia pasiruošiame vieną boreką, po to ta pačia tvarka susluoksniuojame ir antrąjį. Į kepimo formą dedame 3 tešlos lapus, užpilame 2-3 valg. š. grietinėlės mišinio, tolygiai paskirstome, tada dedame 2 sluoksnius po 3 lapus, abu sluoksnius užpilame grietinėlės mišiniu. Dedame dar vieną 3 lapų sluoksnį, jo neužpilame grietinėlės mišiniu, bet tolygiai užtepame pusę špinatų-sūrio masės. Po to toliau dedame 3 sluoksnius po 3 lapus, vis užpildami kiekvieną sluoksnį grietinėlės mišiniu. Galiausiai dedame paskutinius 3 lapus, juos aptepame puse kiaušinio-aliejaus mišinio. Užbarstome 1 valg. š. sezamo sėklų.
9.
Kepame boreką iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių, kol viršus gražiai apskrunda. Kol vienas borekas kepa, pasiruoškite antrąjį ta pačia tvarka. Arba galite abu borekus kepti vienu metu.
10.
Iškepusį boreką supjaustome ir iškart patiekiame.
Patarimai:
Borekas labai gardus ir atšalęs, bet taip pat skanus ir pašildytas mikrobangėje.
Boreką galite užšaldyti šaldiklyje ir po to atšildyti orkaitėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital