Gardūs varškėčiai orkaitėje

AUTORIUS:
Dainora
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 198)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 198)
Gardūs varškėčiai orkaitėje
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų varškės
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę šaukštu gerai ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniais. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome ir išminkome. Miltus dėkite ne visus iškart, bet pamažu, nes jų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis (tikslus miltų kiekis gali truputi skirtis nuo recepte nurodyto, nes varškė būna skirtingo drėgnumo ir kiaušinių dydis gali skirtis). Jeigu netyčia padauginate miltų, galite tešlą paskystinti įdėdami truputį grietinės arba graikiško jogurto.
2.
Delnais formuojame kamuoliukus, juos šiek tiek suplojame į varškėčius. Jeigu tešlą limpa prie rankų, varškėčius formuokite šlapiomis arba miltuotomis rankomis. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
4.
Man labai juos tinka valgyti su grietine ar pagardinus uogiene ar šviežiomis/šaldytomis uogomis.
AUTORIUS: Dainora
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (38)
Renata
2022-01-13 14:30
Visad kepu pagal šį receptą, gaunasi kaip bandelės :) Naudoju rupę (ne trintą) varške, visus produktus sudedu į kombainą ir iš tešlos rankomis formuoju rutuliukus. Prie kepimo popieriaus nė karto nepriliko. Mano orkaitėj kepa 30-35 min (180 laipsmių).
Mano vaiko mėgstamiausios :) ATSAKYTI
Rimantas
2021-11-26 20:31
-temperatūra nurodyta per didelė !!!-ką reiškia iki 180 ???!!!-tai tuomet griežtai nurodykite-kad kepti 160-170 temperatūtoje ir nenaudoti ventiliatoriaus !!! - cukraus aš jau iš karto dėjau per puse -ir tai per saldūs !-tai juk maistas o ne sausainiai ! , konsistenciją tešlos sugebu padaryti gerą ( esu baigęs konditeriją ).-Išvada :receptas netikslus-žmonės tik sugadina produktus !!! ATSAKYTI
Simona
2021-11-29 11:34
Tokia yra lietuvių kalbos struktūra - "konstruojant" sakinį nurodoma IKI KIEK laipsnių kaitinama orkaitė, tai būtent ir reiškia, kad tokia turi būti orkaitės temperatūra. Man, net ir nebaigus konditerijos, nei kulinarijos, puikiai pavyksta :) ATSAKYTI
Rimantas
2021-11-26 20:19
prakeikti maža tokią asilę,kuri įdėjo tokį receptą !!!-juk prie to popieriaus prilipo varškėčiai !-reikia viską smulkiai aprašyti. ATSAKYTI
Toma
2021-10-13 09:38
Mano mazylis liko be pusryciu ATSAKYTI
Marina
2021-05-21 21:53
Reikejo daugiau miltu. Padariau pagal recepta ir nesigavo. Per dregni nuo varškes. ATSAKYTI
Greta
2021-05-24 09:55
Jei naudojate, pvz., kreminę varškę, tai visai gali būti - ji itin šlapia, tuomet tiesiog šiek tiek daugiau miltų :) ATSAKYTI
Vaidas
2021-04-29 16:27
Tikrai ne orkaiteje kepti, nereikia klaidinti zmoniu... ATSAKYTI
Vaidas
2021-04-29 16:25
Butu idomu pamatyti tikra nuotrauka varskeciu bet keptu orkaiteje. Nesuprantu kam klaidinti zmones... ATSAKYTI
Donata
2021-03-15 20:06
Bulkutes gavosi, visai nepanašu kas foto ATSAKYTI
Justina
2021-03-14 12:50
Receptas neblogas, bet labai uzkliuvo nuotrauka, kurioje tikrai ne orkaiteje kepti varskeciai. ATSAKYTI
Vaida
2021-02-20 19:01
Labai skanus ATSAKYTI
Vaida
2021-01-01 17:40
Gal galit papildyti kokia turi būti tešlos konsitencija? ATSAKYTI
Audrius
2020-11-27 11:02
Kepimo bleka isklokit popierium ir pabaratykit dziuveseliais, tada su saukstu dekite tesla paformuokit blynukus ir virsu pabarstykit dziuveseliais, tada gausim pasakiskai skanus ATSAKYTI
Vija
2020-10-11 14:00
Nu va, paskaičiau komentarus ir užteko..
Manau šįkart pasirinksiu keptuve ATSAKYTI
Erika
2020-09-25 20:58
Receptas labai nekonkretus. Iškepa tikra pužaliai, reikia kepti daugiau, o pakepus daugiau tampa kaip guminiai. Visgi keptuve turi daugiau privalumu renkantis toki recepta ATSAKYTI
Raimonda
2020-09-28 09:59
Gal labai didelius formuojat? :) Man viskas puikiai iškepa. ATSAKYTI
Ema
2020-08-19 22:52
Labai skanūs varškėtukai, purūs ir minkšti. Kepant keptuvėje man gaunasi kaip guminiai, todėl pabandžiau šiuos. Kadangi nemėgstu labai saldžiai, dėjau 1 šaukštą cukraus ir dar paskaninau mėtomis, kardamonu ir ciberžole. Iškepusius dar karštus aptepiau kokosų pienu, kad plutelė suminkštėtų. ATSAKYTI
Gintarė
2020-06-24 19:44
Kepti ant keptuvės daug skanesni gaunasi. Tiesiog geras miltų ir varškės santykis, cukraus kiekis man čia pats tas. ATSAKYTI
Mama
2020-06-07 23:41
Tobula smaliziams ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital