Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
varškės
150 gramų
miltų
2 vienetai
kiaušinių
4 šaukštai
cukraus
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę šaukštu gerai ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniais. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome ir išminkome. Miltus dėkite ne visus iškart, bet pamažu, nes jų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis (tikslus miltų kiekis gali truputi skirtis nuo recepte nurodyto, nes varškė būna skirtingo drėgnumo ir kiaušinių dydis gali skirtis). Jeigu netyčia padauginate miltų, galite tešlą paskystinti įdėdami truputį grietinės arba graikiško jogurto.
2.
Delnais formuojame kamuoliukus, juos šiek tiek suplojame į varškėčius. Jeigu tešlą limpa prie rankų, varškėčius formuokite šlapiomis arba miltuotomis rankomis. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
4.
Man labai juos tinka valgyti su grietine ar pagardinus uogiene ar šviežiomis/šaldytomis uogomis.
Labai gardūs gavosi varškėtukai.
Tik dėjau mažiau cukras ir mažiau miltų, žiūrėjau pagal konsistenciją.
Gražiai apskrudo, biekas neprilipo, gavosi purus ir minšti.
Rekomenduoju :)
Tešlos liko kažkiek iškepiau keptuvėje, gavosi skanus, bet nepurus ir ne tokie sveiki. :)
ATSAKYTI
Odeta
2022-03-28 08:16
Geras receptas, viskai puikiai gavosi. ATSAKYTI
Lina
2022-03-21 16:05
Pabandžiau ir aš šį receptą, iškilo gražiai kaip bandelės,kol kepė, bet tapo labai sausi ir sakyčiau guminiai , su kietu viršumi, sakyčiau reiktų sutepti juos prieš kepant, nepavyko .
ATSAKYTI
Patricija
2022-03-20 19:22
Puikus receptas! Skonis nukeliantis į vaikystę! Skanūs ir be jokių pagardų.
p.s. Jokie varškėčiai prie kepimo popieriaus neprilipo. Paskaičius komentarus susidaro įspūdis, jog šeimininkės (-ai) neturi savų gudrybių ir kliaunasi vien recepte pateikta informacija. Akivaizdu, jei matote, jog tešla yra per drėgna, įberkite daugiau miltų.
ATSAKYTI
Bandžiusi receptą
2022-03-06 19:47
Dauguma komentatorių veikiausiai pirmą kartą į virtuvę nuėjo. Receptas geras, tik foto tikrai ne šio recepto. Kepdami orkaitėje konditerinius gaminius niekada nejunkite vėjo.
Prieš dedami ant sviestinio popieriaus jį pabarstykite džiūvėsiais. Neformuokite didelių blyniukų, stenkitės daryti juos vienodus. Tikrai rekomenduoju receptą orkaitėje
ATSAKYTI
Ligita
2022-02-26 19:28
O man prikibo prie popieriaus.kepiau 170 laipsnių 20min ir visi susiliejo į vientisą blyną.
ATSAKYTI
...
2022-01-30 12:55
Labai skaniai gavos rekomenduoja:)
ATSAKYTI
Renata
2022-01-13 14:30
Visad kepu pagal šį receptą, gaunasi kaip bandelės :) Naudoju rupę (ne trintą) varške, visus produktus sudedu į kombainą ir iš tešlos rankomis formuoju rutuliukus. Prie kepimo popieriaus nė karto nepriliko. Mano orkaitėj kepa 30-35 min (180 laipsmių).
Mano vaiko mėgstamiausios :)
ATSAKYTI
Rimantas
2021-11-26 20:31
-temperatūra nurodyta per didelė !!!-ką reiškia iki 180 ???!!!-tai tuomet griežtai nurodykite-kad kepti 160-170 temperatūtoje ir nenaudoti ventiliatoriaus !!! - cukraus aš jau iš karto dėjau per puse -ir tai per saldūs !-tai juk maistas o ne sausainiai ! , konsistenciją tešlos sugebu padaryti gerą ( esu baigęs konditeriją ).-Išvada :receptas netikslus-žmonės tik sugadina produktus !!!
ATSAKYTI
Simona
2021-11-29 11:34
Tokia yra lietuvių kalbos struktūra - "konstruojant" sakinį nurodoma IKI KIEK laipsnių kaitinama orkaitė, tai būtent ir reiškia, kad tokia turi būti orkaitės temperatūra. Man, net ir nebaigus konditerijos, nei kulinarijos, puikiai pavyksta :)
ATSAKYTI
Rimantas
2021-11-26 20:19
prakeikti maža tokią asilę,kuri įdėjo tokį receptą !!!-juk prie to popieriaus prilipo varškėčiai !-reikia viską smulkiai aprašyti.
ATSAKYTI
Toma
2021-10-13 09:38
Mano mazylis liko be pusryciu
ATSAKYTI
Marina
2021-05-21 21:53
Reikejo daugiau miltu. Padariau pagal recepta ir nesigavo. Per dregni nuo varškes.
ATSAKYTI
Greta
2021-05-24 09:55
Jei naudojate, pvz., kreminę varškę, tai visai gali būti - ji itin šlapia, tuomet tiesiog šiek tiek daugiau miltų :)
ATSAKYTI
Vaidas
2021-04-29 16:27
Tikrai ne orkaiteje kepti, nereikia klaidinti zmoniu...
ATSAKYTI
Vaidas
2021-04-29 16:25
Butu idomu pamatyti tikra nuotrauka varskeciu bet keptu orkaiteje. Nesuprantu kam klaidinti zmones...
ATSAKYTI
Donata
2021-03-15 20:06
Bulkutes gavosi, visai nepanašu kas foto
ATSAKYTI
Justina
2021-03-14 12:50
Receptas neblogas, bet labai uzkliuvo nuotrauka, kurioje tikrai ne orkaiteje kepti varskeciai.
ATSAKYTI
Vaida
2021-02-20 19:01
Labai skanus
ATSAKYTI
Vaida
2021-01-01 17:40
Gal galit papildyti kokia turi būti tešlos konsitencija?
ATSAKYTI