Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
750 g trešnių
1 - 2 cinamono lazdelės
1 citrinos žievelės
1 stiklinė sauso raudonojo vyno
1 - 2 šaukštai krakmolo
0,5 stiklinės cukraus
5 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trešnes nuplauname, nuvarviname ir išimame kauliukus.
Į puodą įpilame 5 stiklines vandens, įdedame cinamono lazdelę, citrinos žievelę, užverdame, sumažiname ugnį ir paverdame 10 min.
Po to suberiame paruoštas trešnes, truputį paverdame, išimame cinamono lazdelę ir citrinos žievelę.
Vyne ištirpiname krakmolą ir supilame į sriubą. Keletą minučių paverdame.
Sriubą tiekiame karštą.
Pastabos: raudonas vynas gali būti desertinis, tada cukraus dedame mažiau (pagal skonį).
Trešnė šiaip skani uoga, bet visiškai netikusi virimui - pasidaro saldi, ištežusi ir be skonio. Geriau tokią sriubą virti iš vyšnių, išbandyta ir tikrai super :) valgyti būtinai tik atšaldytą, su šviežia grietine, grietinėle arba ledais :)
ATSAKYTI
Jurga
2011-02-22 13:42
Džiovinti vaisiai labai tinka prie saldžios sriubytės :)...
ATSAKYTI