Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"
Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"
Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"
Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"
Tortas Raudonasis aksomas pagal "Saulėtą virtuvę"
Autorius apie receptą: Puikus, labai skanus tortas. Originalus receptas iš Saulėtos... Puikus, labai skanus tortas. Originalus receptas iš Saulėtos virtuvės. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
350 gramų miltų
300 gramų cukraus (arba pagal skonį)
300 gramų aliejaus
270 mililitrų pasukų (arba kefyro)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas kakavos
2 šaukšteliai maistinių dažų (raudonų)
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis baltojo vyno acto
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
pagal skonį citrinų sulčių (arba citrinos rūgštelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti kakavą, cukrų, sodą, druską, išsijoti miltus, viską sumaišyti.
2.
Kitame inde elektriniu plakikliu suplakti pasukas, kiaušinius, aliejų, maistinius dažus, baltojo vyno actą, vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Tada suberti sausų ingredientų mišinį ir vėl išplakti, kol bus vientisa masė. Supilti į 22 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą (iškloti tiek pagrindą, tiek kraštus).
3.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti.
4.
Iškepusį biskvitą visiškai palikti visiškai atvėsti. Perpjauti išilgai į tris lygias dalis.
5.
Sumaišyti varškę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą.
6.
Atskirai iki standumo (apvertus šaukštą su grietinėle, ji turi laikyti formą ir nenutekėti) išplakti grietinėlę. Atsargias, lengvai judesiais įmaišyti į varškės masę. Pagardinti citrinos sultimis.
7.
Ant vieno biskvito tepti trečdalį kremo, dėti kitą biskvitą, tepti antrą trečdalį kremo ir vėl dėti biskvitą. Truputi paspausti ir aptepti likusiu kremu. Palikite šaldytuve bent kelias valandas arba per naktį.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis