Tortas "Medutis" (be kočiojimo)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas medutis
Tortas medutis
Tortas medutis
Tortas medutis
Autorius apie receptą: Ruošiant “Medutį“ pagal šį receptą Jums nereikės kočioti papločių (= sutaupome laiko!), nereikės želatinos ir jokių įmantrių ingredientų. Ruošiant “Medutį“ pagal šį receptą Jums nereikės kočioti papločių (= sutaupome laiko!), nereikės želatinos ir jokių įmantrių ingredientų. Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (persijotų)
250 mililitrų skysto medaus
3 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai sodos (naudojau kepimo sodą)
Kremui:
1.5 litro grietinės, 30% riebumo
14 šaukštų cukraus pudros (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas citrinų (sulčių arba 1-2 šaukštelių citrinos rūgšties, apytikriai, pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai atskirame indelyje grietinę sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų, pakiltų.
2.
Kitame inde kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Į kiaušinių masę įmaišome skystą medų (jei medus neskystas – trumpai pašildome mikrobangų krosnelėje), viską gerai išplakame. Po to įmaišome grietinę su soda, gerai išmaišome ir po truputį įmaišome persijotus miltus. Tešla bus jogurto tirštumo.
3.
Ant kepimo popieriaus ištepame norimo dydžio labai ploną apskritimą (tepame apie 2 šaukštus tešlos), o apskritimo dydį reguliuojame pagal tortinės ar lėkštės, ant kurios dėsite tortą, dydį.
4.
Kiekvieną paplotį kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 min, kol paruduos. Kai iškeps, paliekame atvėsti ir nulupame nuo kepimo popieriaus.
5.
Kremui sumaišome grietinę, cukraus pudrą ir citrinos sultis viename inde. Cukraus ir citrinos sulčių (ar rūgšties) kiekį reguliuokite pagal savo skonį (skaniau, kai pertepimas yra rūgštesnis, nes torto papločiai yra gana saldūs). Kol keps papločiai, kremą paliekame šaldytuve stingti.
6.
Kai visi torto papločiai atvės, pasiliekame vieną paplotį trupiniams. Jį geriausia sutrupinti atvėsusį.
7.
Torto surikimas. Dedame vieną paplotį į tortinę ar lėkštę, kurioje sluoksniuosite kremą. Paplotį ištepame kremu, dedame kitą paplotį, vėl tepame kremą ir taip sluoksniuojame, kol paskutinis sluoksnis bus lakštas be kremo (pasiliekame šiek tiek kremo torto aptepimui). Torto viršų uždengiame maistine plėvele ir dedame stingti į šaldytuvą bent 5 valandoms ar pernakt.
8.
Sustingusį tortą aptepame likusiu kremu ir apibarstome trupiniais. Puošiame kaip patinka. Skanumėlis!
Patarimai:
Beje, pagal recepto proporcijas išeina poros kilogramų tortas, tad labai didelis. Aš kepiau iš pusės porcijos, dėl to man išėjo maždaug 10 plonų papločių. Jeigu ir Jūs nuspręsite kepti nedidelį “Medutį“, tuomet naudokite visko per pusę mažiau (3 kiaušinių nepadalinsi per pusę, tad naudokite 2 mažus kiaušinius arba vieną labai didelį).
Nepadauginkite cukraus pudros kreme, nes torto papločiai yra pakankamai saldūs, tad geriausiai dera rūgštesnis kremas (išbandyta ne kartą). Bet vistiek kremo skonį reguliuokite pagal save, vieni mėgsta rūgščiau, kiti saldžiau. Tad aš maišydama kremą, visuomet paragauju ir įsitikinu, kad skonis man patinka. Pusei porcijos naudojau 10-12 šaukštų cukraus pudros.
Kremui rinkitės riebią grietinę, tuomet kremas bus turtingesnio skonio ir gerai sustings.
Liucija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital