Dideliame puode ant didelės liepsnos užvirinti vištienos sultinį. Sudėti maltą citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę ) kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės.
Tada sudėti česnaką, galangalą (imbierą), 1 čili pipirą , grybus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3 minutes.
Sudėti dideles ar vidutinio dydžio krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės pasidarys rožinės spalvos ir taps minkštos (virti apie 3 minutes ). Vėl sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų tinkamas, labai svarbu atrasti rūgštumo, aštrumo bei sūrumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno.
Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra.
Skanaus!