Autorius apie receptą:
Greitai paruošiamas, skanus ir aromatingas užkandis arba pietūs, kurį atradau visiškai netikėtai ir vos iš kelių ingredientų. Jei norisi sočiau, papildomai galima apvynioti
Greitai paruošiamas, skanus ir aromatingas užkandis arba pietūs, kurį atradau visiškai netikėtai ir vos iš kelių ingredientų. Jei norisi sočiau, papildomai galima apvynioti šaltai rūkyta šonine.
(...daugiau)(...mažiau)
Gabija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų
smidrų
200 gramų
sluoksniuotos tešlos
pagal poreikį
pesto padažo
Aptepimui:
1 vienetas
kiaušinių
Pabarstymui:
pagal poreikį
sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smidrų kotus nulaužti. Į puodą pilti vandenį, sudėti smidrus ir apvirti 2 - 3 min., išgriebti kiaurasamčiu ir perlieti šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
3.
Šaldytą sluoksniuotą tešlą aptepti su pesto padažu ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
4.
Kiekvieną smidrą apsukti su sluoksniuotos tešlos juostelėmis.