Taupus grikių apkepas su daržovėmis ir sūriu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grikių apkepas su daržovėmis
Autorius apie receptą: Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėmis ar salotomis. Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėmis ar salotomis. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų morkų
200 gramų grietinės
150 gramų fermentinio sūrio
150 gramų grikių
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grikius išverdame.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka.
3.
Pusę sviesto panaudojame kepimui - įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apkepiname svogūną, morkas, kol suminkštėja.
4.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenėlyje trynius sumaišome su grietine.
5.
Sutarkuojame sūrį ir 100 gramų sūrio suberiame į trynių ir grietinės masę, gerai išmaišome. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės, sūrio bei trynių mišinį, pagardiname druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
6.
Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę.
7.
Kepimo formą ištepame sviestu ir sudedame į ją visą pagamintą masę. Supjaustome likusį sviestą gabaliukais ir sudedame ant viršaus kartu su likusiu sūriu ir džiūvėsėliais.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patarimai:
Buvo naudojama 26 cm apvali stiklinė forma. Bet tinka bet kokio dydžio, nuo to priklausys tik apkepo aukštis.
Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital