Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai
Autorius apie receptą: Gal ir jums pažįstamas jausmas, kai vasarą bazilikų, ar mėtų, ar tų pačių krapų pilnas sodas ir nebežinai, kokiam dar receptui juos benaudoti. O žiemą nors kauk, kaip Gal ir jums pažįstamas jausmas, kai vasarą bazilikų, ar mėtų, ar tų pačių krapų pilnas sodas ir nebežinai, kokiam dar receptui juos benaudoti. O žiemą nors kauk, kaip pasiilgsti jų skonio. Esu bandžiusi žoleles kapoti, užpilti vandeniu arba aliejumi ir šaldyti ledo formelės, bet tas imlu ir laikui, ir vietai šaldiklyje. Šiemet išbandžiau ir labai pasiteisino daug paprastesnis jų šaldymo būdas. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
šiek tiek prieskoninių žolelių (tinka bazilikai, mėtos, krapai, petražolės ir t.t.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prieskonines žoleles (pvz. bazilikus) nuplaukite ir gerai nusausinkite. Sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki daugmaž vientisos konsistencijos (galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu). Jeigu kombainas/trintuvas silpnesnis ir trinasi sunkiai, galite įpilti kelis šaukštus vandens ar aliejaus.
2.
Šią masę imkite šaukšteliu ir dėkite daugmaž vieno šaukštelio dydžio “kalniukus” ant geru (t.y. tikrai nelimpančiu) kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu išklotos skardelės.
3.
Skardelę bent porai valandų (galima per naktį) pašaukite į šaldiklį. Tada šiuos prieskoninius gabaliukus nuimkite nuo popieriaus ir sudėkite į maišelį šaldymui ar sandarią dėžutę ir laikykite šaldiklyje.
4.
Gaminant troškinį ar kitą patiekalą, kuriam praverčia šviežios žolelės, tiesiog įmeskite šį prieskoninį leduką link gaminimo pabaigos. Jis per kelias minutes ištirps ir turėsite paskanintą patiekalą. O jeigu reikia prieskonių šaltam patiekalui, išimkite leduką gaminimo pradžioje ir, kol pjaustysite kitus ingredientus, jis spės atitirpti :-) Galite taip pasidaryti ir prieskonių mišinių, pvz. bazilikas + raudonėlis + čiobrelis ar bazilikas + mėta, ar krapai + petražolės, ar kitų mėgiamų variacijų :-)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Valdis
2017-07-24 15:36
Skaiciau kazkur, kad bazilikas netinka saldymui ATSAKYTI
Dovilė
2017-07-24 17:44
Na aš kasmet jį šaldau ir tikrai žiemą būna skanus :) Esu bandžiusi užšaldyti nesmulkintų baziliko lapelių, tai jie labai šaldiklyje išdžiūva ir ne kažkoks skonis žiemą telieka, bet susmulkintų žolelių skoninės savybės bent man tai išsilaiko puikiai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital