Orkaitėje keptos bulvės su įdaru

AUTORIUS:
Eglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Orkaitėje keptos bulvės su įdaru
@Shuttterstock
Autorius apie receptą: Labai sotus patiekalas, kurį nesudėtinga pagaminti. Tinka tiekti ir kaip sotų užkandį ar garnyrą. Labai skanu valgyti su grietine arba rančos ar kitu mėgstamu padažu ar vienas. Labai sotus patiekalas, kurį nesudėtinga pagaminti. Tinka tiekti ir kaip sotų užkandį ar garnyrą. Labai skanu valgyti su grietine arba rančos ar kitu mėgstamu padažu ar vienas. Eglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių (didelių)
150 gramų sūrio
100 gramų rūkytos šoninės
60 gramų sviesto (ištirpinto)
60 gramų grietinės
4 šaukštai pomidorų padažo
4 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves labai gerai nuplauti ir nusausinti. Šakute šiek tiek pabadyti bulves iš visų pusių.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti bulves ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
3.
Bulves perpjauti išilgai pusiau. Šaukštu išskaptuoti bulvių minkštimą viduryje, šonuose prie odelės palikti po 0.5 cm bulvių masės. Bulvių masę sudėti į dubenį.
4.
Šoninę susmulkinti, 100 gramų sūrio sutarkuoti. Suberti į dubenį su bulvių mase, įspausti česnako, įdėti grietinės, pomidorų padažo ir išmaišyti.
5.
Į bulvių vidų sudėti paruoštą bulvių, sūrio ir šoninės įdarą.
6.
Likusį sūrį sutarkuoti arba supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant paruoštų bulvių.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje dar kelias minutes iki kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
8.
Petražoles pasmulkinti ir pabarstyti ant bulvių prieš tiekiant.
Patarimai:
Jei norite greičiau, bulves galima pirmiausia išvirti su lupenomis vietoje pirmo kepimo.
AUTORIUS: Eglė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karolina
2021-05-02 14:13
Sveiki gaminau skonis pasakiskas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital