Autorius apie receptą:
Šį kepsnį kepu iš kiaulienos kumpio arba mentės, taip pat tinka sprandinė ir net karka. Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui
Šį kepsnį kepu iš kiaulienos kumpio arba mentės, taip pat tinka sprandinė ir net karka. Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui mėsos. Lėtai kepta mėsa nėra nė karto pavedusi, ji visiškai minkštutė. Prie šio kepsnio tinka kuo įvairiausi pagardai – šermukšnių, spanguolių, garstyčių, krienų.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas
kiaulienos kumpio
(arba mentės ar sprandinės)
1 šaukštelis
druskos
pagal poreikį
česnako
šiek tiek
provanso žolelių
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui mėsos.
2.
Mėsą perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu tiesiai į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų aštriu peiliu supjaustau tinkleliu, kaip parodyta video. Pabarstau druska, stengdamasi pataikyti ir į įpjovas ir truputį pamasažuoju.
3.
Česnakų skilteles supjaustau riekelėmis ir jomis užpildau įpjovas kaip parodyta video. Pabarstau prieskoniais. Viskas :)
4.
Kepsnį kepu iki 90C įkaitintos orkaitės viduryje 3 valandas. Tada pakeliu temperatūrą iki 180C ir kepu dar pusvalandį, kad viršus kiek apskrustų. O tada pakeliu temperatūrą iki 220C ir pakepu dar 10 min.
.