Gaminam paprasčiau - 39 skanių ir nesudėtingų receptų idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-11
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 22)
@Shutterstock
Daugiau gaminkime namuose ir darykime tą nesudėtingai - patiekalai be didelių įmantrumų ar prabangių ingredientų, šokoladiniai keksiukai, kuriems nereikės nei pieno, nei sviesto, grikių ir kitų kruopų, bulvių patiekalai ir dar daugiau, kad pietūs ir vakarienės namuose būtų skanūs ir ne nuobodūs.
Norime Jums pasiūlyti 39 receptus, kurie puikiai tiks gaminti iš ingredientų, kurių galbūt jau turite savo spintelėse ar šaldytuve. Prie kiekvieno recepto stengiamės siūlyti ir kuo galima pakeisti tam tikrus ingredientus, jeigu jų neturite namuose.
Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.
Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų.
Greitai ir lengvai paruošiami, puikiai subalansuoto skonio, tekstūros, sotūs ir tiesiog visomis prasmėmis nuostabūs. Vietoje lašišos galite naudoti ir kumpį ar karšto rūkymo skumbrę ar tiesiog virtą/keptą ir tada smulkiai suplėšytą vištieną.
Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Ruošti galima tiek su riebia, tiek su liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.
Šis puiki vištiena - legendinio itališko "Chicken Parmesan" variacija. Aktyvaus darbo ruošiant šį patiekalą vos 5 minutės, o vištiena pavyksta puiki - traški, sultinga, o dar ir žavingai atrodanti.
Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!
Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Ruošti galima iš vištienos filė ar kumpelių mėsos, kiaulienos nugarinės ar kumpio.
Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.
Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai pavyksta gaivūs, sotūs ir kremiški, o pagaminti labai paprasta.
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Patiekalas labai skanus toks, koks yra, bet vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Gardinami maltu muskatu, bet bus skanu ir be jo.
Sotus apkepas pietums ar vakarienei, kai norite bulvytes patiekti kitaip ar lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų. Sūrį jam galite rinktis tokį, kokį turite, nebūtina mocarela, tiks ir paprastas fermentinis, o šoninę galima keisti ir kitokia rūkyta, kepta ar virta mėsyte.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos ar net kiaulienos. Skanaukite su daržovių salotomis.
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme išbandyti ir mes, o dabar juos kepam ir kepam. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti.
Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.
Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.
Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Jei liko virtų bulvyčių ir virtų kiaušinių nuo pusryčių, rekomenduojame šiuos ingredientus sujungti naujo skonio pietums. Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.
Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai nėra įmantrūs, tad puikus variantas, kai norisi jaukiai ir skaniai. Beje, dažnai Gambovci ruošiame ir su įdaru - į varškės kamuoliuko vidurį įdedama šviežių ar šaldytų uogų arba vaisiaus gabalėlis.
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.
Greitas, kremiškas ir skanutėlis sluoksniuotas desertas su maskarpone ir šaldytomis uogomis. Įkvėptas tradicinio angliško deserto "Strawberry fool" ir pritaikytas žiemai - paprastai gaminamas su šviežiomis. Desertą galima ruošti su mėgstamomis šaldytomis uogomis: avietėmis, mėlynėms, mes šį kartą pasirinkome braškes.
Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Skanu patiekti su duona (ypač, jei riekelę paskrudinsite) ar sumuštiniu, daržovėmis. Beje, taip paruoštus kiaušinius galima patiekti ir su keptais ryžiais - bus puikūs pietūs ar vakarienė.
Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Sriubai tinka ne tik konservuoti pomidorai, bet ir tyrė, ar net švieži, jei matote, kad nespėsite jų suvalgyti.
Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus galite naudoti šaldytus, keisti kitomis mėgstamomis daržovėmis ar net nedėti visai.
Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!
Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš Jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų.
Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.
Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų. Taip pat skanu tiekti ir suraugintomis daržovėmis.
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.
Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite, paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.
Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs. Vietoje pievagrybių galima dėti daržovių, pvz., brokolio, šparaginių pupelių - tinka ir šaldyti, ar tiesiog visai nedėti.