Gaminam paprasčiau - 39 skanių ir nesudėtingų receptų idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-06-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paprasti receptai
@Shutterstock

Daugiau gaminkime namuose ir darykime tą nesudėtingai - patiekalai be didelių įmantrumų ar prabangių ingredientų, šokoladiniai keksiukai, kuriems nereikės nei pieno, nei sviesto, grikių ir kitų kruopų, bulvių patiekalai ir dar daugiau, kad pietūs ir vakarienės namuose būtų skanūs ir ne nuobodūs. 

Norime Jums pasiūlyti 39 receptus, kurie puikiai tiks gaminti iš ingredientų, kurių galbūt jau turite savo spintelėse ar šaldytuve. Prie kiekvieno recepto stengiamės siūlyti ir kuo galima pakeisti tam tikrus ingredientus, jeigu jų neturite namuose. 

 

Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminamas tiramisu desertas puikiai papuoš šventinį stalą ar nudžiugins kita proga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Ruošti galima tiek su riebia, tiek su liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis puiki vištiena - legendinio itališko "Chicken Parmesan" variacija. Aktyvaus darbo ruošiant šį patiekalą vos 5 minutės, o vištiena pavyksta puiki - traški, sultinga, o dar ir žavingai atrodanti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!

Receptą rasite čia.

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Ruošti galima iš vištienos filė ar kumpelių mėsos, kiaulienos nugarinės ar kumpio.

Receptą rasite čia.

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus patiekalas kinų virtuvės gerbėjams. Skanutėlė kiauliena saldžiarūgščiame padaže su ananasais. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Patiekalas labai skanus toks, koks yra, bet vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei norite, kad vakarienė būtų ypatingai skani ir atrodytų žavingai, bet nereikėtų ilgai suktis virtuvėje, šie meksikietiškų enchiladų įkvėpti tortilijų suktinukai yra tobula išeitis. Jie yra sodraus skonio, spalvingi, sotūs, tačiau drauge neapsunkinantys, o paruošite vos per 20 minučių, tada keliolika minučių orkaitėje ir nuostabus patiekalas garuos ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Gardinami maltu muskatu, bet bus skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus apkepas pietums ar vakarienei, kai norite bulvytes patiekti kitaip ar lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų. Sūrį jam galite rinktis tokį, kokį turite, nebūtina mocarela, tiks ir paprastas fermentinis, o šoninę galima keisti ir kitokia rūkyta, kepta ar virta mėsyte.

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos ar net kiaulienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme išbandyti ir mes, o dabar juos kepam ir kepam. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti.

Receptą rasite čia.

Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kaip pasigaminti balandėlius netgi tiems, kurie tik mokosi gaminti, arba tiems, kurie skuba.

Receptą rasite čia.

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Jei liko virtų bulvyčių ir virtų kiaušinių nuo pusryčių, rekomenduojame šiuos ingredientus sujungti naujo skonio pietums. Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.

Receptą rasite čia.

Šie tradiciniai Ukrainoje virtinukai yra patiekalas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems - minkštučiai, skanūs ir nesudėtingai paruošiami. Darbo labai nedaug, ingredientai nėra įmantrūs, tad puikus variantas, kai norisi jaukiai ir skaniai. Beje, dažnai Gambovci ruošiame ir su įdaru - į varškės kamuoliuko vidurį įdedama šviežių ar šaldytų uogų arba vaisiaus gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitas, kremiškas ir skanutėlis sluoksniuotas desertas su maskarpone ir šaldytomis uogomis. Įkvėptas tradicinio angliško deserto "Strawberry fool" ir pritaikytas žiemai - paprastai gaminamas su šviežiomis. Desertą galima ruošti su mėgstamomis šaldytomis uogomis: avietėmis, mėlynėms, mes šį kartą pasirinkome braškes.

Receptą rasite čia.

Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau šaltuoju sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Skanu patiekti su duona (ypač, jei riekelę paskrudinsite) ar sumuštiniu, daržovėmis. Beje, taip paruoštus kiaušinius galima patiekti ir su keptais ryžiais - bus puikūs pietūs ar vakarienė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Sriubai tinka ne tik konservuoti pomidorai, bet ir tyrė, ar net švieži, jei matote, kad nespėsite jų suvalgyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus galite naudoti šaldytus, keisti kitomis mėgstamomis daržovėmis ar net nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaivūs, veganiški kivių saldainiai. Saldainiai tikrai labai gaivūs, patiks mėgstantiems kivius. Į vidų papildomai tinka dėti po riešutėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš Jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų. Taip pat skanu tiekti ir suraugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Atrodytų, kotletai yra labai paprastas patiekalas. Taip ir yra, tačiau šie tiesiog nepaprastai skanūs, ypač su padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite, paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs. Vietoje pievagrybių galima dėti daržovių, pvz., brokolio, šparaginių pupelių - tinka ir šaldyti, ar tiesiog visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Straipsnio draugas: Maggi
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital