Gaminam paprasčiau - 39 skanių ir nesudėtingų receptų idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-22
Paprasti receptai
@Shutterstock

Daugiau gaminkime namuose ir darykime tą nesudėtingai - patiekalai be didelių įmantrumų ar prabangių ingredientų, šokoladiniai keksiukai, kuriems nereikės nei pieno, nei sviesto, grikių ir kitų kruopų, bulvių patiekalai ir dar daugiau, kad pietūs ir vakarienės namuose būtų skanūs ir ne nuobodūs. 

Besibaigiant pirmai karantino savaitei, norime Jums pasiūlyti 39 receptus, kurie puikiai tiks gaminti iš lėčiau gendančių produktų, todėl galėsite laikytis rekomendacijų ir parduotuvėse lankytis rečiau. O dar geriau, jei turite galimybę, apsipirkite nuotoliniu būdu! Saugokime ne tik save, bet ir artimuosius! Mes norime prisidėti, siūlydami kuo daugiau patiekalų, kuriuos paruošti nesudėtinga, nereikia išlaidauti ar lėkti į parduotuvę vieno ypatingo ingrediento. Prie kiekvieno recepto stengiamės siūlyti ir kuo galima pakeisti tam tikrus ingredientus, jeigu jų neturite namuose. Komentaruose ir Jus kviečiame pasidalinti, ką šiuo laikotarpiu ruošiate Jūs? O galbūt ieškote idėjų su Jūsų turimais ingredientais, bet nerdandate? Klauskite ir būtinai stengsimės atsakyti!

 

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nesudėtingai paruošiamos bulvytės su įdaru - joms galima naudoti likusias virtas bulves su lupena ar jų išvirti. Įdarui gausu vietos improvizacijoms: ruoškite kaip skaniausia Jums - galima dėti pievagrybių, paprikų, kitų daržovių. Kumpį galima keisti ir kitokia virta ar kepta mėsyte, ar jo visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis yra ragavę perlinių kruopų ar ryžių sriubos, o ar esate kada ragavę grikių sriubos? Labai skani! Jei norite sočiau, galima tiekti su kepinta šonine ar grietine, dėti vištienos gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Varškės tinginys yra vienas iš vaiksytę primenančių, greitai paruošiamų desertų. Skoniu šis šiek tiek primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir reikės vos kelių ingredientų. Jei norite ir mėgstate, papildomai galite įmaišyti razinų ar kitokių džiovintų vaisių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiami grikių ir kepenėlių kepsneliai skaniems pietums ar vakarienei. Šie kepsneliai paruošti su jaučio kepenimis, bet tinka ir kitokios, pvz., vištų kepenėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Ruošti galima iš vištienos filė ar kumpelių mėsos, kiaulienos nugarinės ar kumpio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsą rinkitės, kokią mėgstate, pvz., tiks ir kiauliena ar riebesnė vištiena, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų - ruošiami net be pieno produktų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava ar skanauti visai be papuošimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o ir recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotus apkepas pietums ar vakarienei, kai norite bulvytes patiekti kitaip ar lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų. Sūrį jam galite rinktis tokį, kokį turite, nebūtina mocarela, tiks ir paprastas fermentinis, o šoninę galima keisti ir kitokia rūkyta, kepta ar virta mėsyte.

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos ar net kiaulienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Augalinis maistas įgauna vis daugiau populiarumo, didėja ir jo pasirinkimas parduotuvėse. Deja, kartais nemaloniai nustebina tokio produkto kaina, ypač renkantis geresnės sudėties gaminį. Norime Jums pasiūlyti avižų pieno pasigaminti namuose, nes tai išties labai paprasta ir užtrunka vos kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, beje, ne tik vištiena, bet ir kalakutiena, kiauliena ar kitokia, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Jei liko virtų bulvyčių ir virtų kiaušinių nuo pusryčių, rekomenduojame šiuos ingredientus sujungti naujo skonio pietums. Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.

Receptą rasite čia.

Net duonos nebūtina skubėti į parduotuvę. Iš būtinų ingredientų čia - tik miltai, vanduo ir mielės. Net jei duonos kepti nemėgstate, šią tikriausiai pamilsite, o jei dažnai ja mėgaujatės - ši taps mėgstamiausia. Labai puri ir minkštutė, negali nepatikti!

Receptą rasite čia.

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas. Pievagrybius šiam apkepui galima naudoti ir marinuotus, taip pat tiks šaldyti virti miško grybai, papildoma morka, ar jų galima tiesiog nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiek tiek varškėčius primenantys blyneliai, kurie minkšti, putlūs ir labai skanūs. Didžioji dalis kvietinių miltų šiuose blyneliuose pakeičiami avižiniais dribsniais. Jeigu norisi blynų dar labiau sveikuoliškų, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais miltais (juos galite paruošti tiesiog gerai sumalę avižinius dribsnius), o saldinti vietoje cukraus - pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra maistingi, labai greitai pagaminami, skanūs ir sotūs. Pievagrybių, jei neturite, galima nedėti, sūrį naudoti paprastą fermentinį, o daržoves rinktis tokias, kokių turite. Jei daržovės kietesnės, pvz., morkos, jas prieš tai sutarkuokite ir apkepinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Gardūs ir taupūs grikių kepsneliai be kiaušinių. Paprika čia visai nebūtina - jos galite nedėti ar tiesiog įdėti paprikos miltelių, prieskoniai čia tiks taip pat bet kokie mėgstami. Jei norite, žinoma, papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.

Receptą rasite čia.

Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Sriubai tinka ne tik konservuoti pomidorai, bet ir tyrė, ar net švieži, jei matote, kad nespėsite jų suvalgyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Skanu patiekti su duona (ypač, jei riekelę paskrudinsite) ar sumuštiniu, daržovėmis. Beje, taip paruoštus kiaušinius galima patiekti ir su keptais ryžiais - bus puikūs pietūs ar vakarienė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriuba pieniška, tačiau gana soti, skanu patiekti su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Jei neturite pievagrybių, jų galima tiesiog nedėti. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Daržoves rinkitės kokias mėgstate bei kokių turite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kviečiame varškės tinginį pasigaminti šiek tiek kitaip - ne visus ingredientus sumaišant, o susluoksniuojant į žavų tortuką. Tikrai taip, skoniu labai panašų į mamos ar močiutės gamintą vaikystėje, tik ne kvadratinį, o tortiškai apvalų. Šis pagardintas džiovintais abrikosais, bet puikiai tiks ir kitokie džiovinti vaisiai ar uogos - slyvos, razinos, spanguolės ar kt.

Receptą rasite čia.

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O jeigu norite įvairiau, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais ar kitokiomis daržovemis. Jei daržovės kietesnės, prieš tai papildomai apkepinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų. Taip pat skanu tiekti ir suraugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite, paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant pietų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogųno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.

Receptą rasite čia.

Kiek netikėtas, bet puikus derinys! Jei turite virtų kiaušinių ar tiesiog norite sočios vakarienės be mėsos, šis receptas tikrai labai pravers. Kad kotletukai lengviau formuotųsi, masę galite palikti truputį pabrinkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Gardi, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba, visai kaip vaikystėje. Sriubą papildomai galima gardinti raugintais agurkais bei maltos mėsos kukulaičiais, o valgyti gardu su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kurį labai paprasta paruošti - nereikia jokių ypatingų ingredientų ar būti patyrusiu virtuvės meistru! Pyragas su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar tieksite šiltą su kaušeliu ledų, atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs. Vietoje pievagrybių galima dėti daržovių, pvz., brokolio, šparaginių pupelių - tinka ir šaldyti, ar tiesiog visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Gardinami maltu muskatu, bet bus skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, uogiene ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Beje, sriuba labai skani ir be vištienos ar su kitokia virta ar kepta mėsyte.

Receptą rasite čia.

Labai paprastas naminės duonos receptas su daug galimų variacijų - galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį kvietinių miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė labai skani tiek viena valgyti, tiek sutepti mėgstamą sumuštinuką.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital