1.
Kumpį nuplauti. Svogūną perpjauti į kelias dalis.
2.
Į puodą pilti vandens, dėti kumpį, svogūną, lauro lapus, berti čiobrelius, pipirus, kalendrų sėklas, kmynus, pilti actą ir užvirti. Tuomet sumažinti ugnį ir virti neuždengus apie 3 valandas iki kol mėsa bus minkšta ir kris nuo kaulo.
3.
Mėsą išimti, atvėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Dėti į dubenį.
4.
Petražoles šiek tiek susmulkinti, suberti į dubenį su mėsa ir išmaišyti.
5.
Į prikaistuvį įpilti sultinio ir užvirti.
6.
Į dubenį įpilti vandens, suberti želatiną, palikti 15 minučių iki kol išbrinks, tuomet ištirpinti, atvėsinti ir supilti į prikaistuvį su sultiniu. Išmaišyti ir atidėti atvėsti.
7.
Kekso formą iškloti maistine plėvele, sudėti mėsą, paskirstyti per visą plotį. Tuomet užpilti paruošto sultinio, gali būti, kad viso neprireiks, pilti tik tiek kad padengtų mėsą. Uždengti maistine plėvele, paslėgti, dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
8.
Tuomet apversti ant lėkštės, nuimti plėvelę ir pjaustyti. Labai tinka tiekti su ridikėliais, raugintais ar marinuotais agurkėliais, spanguolių padažu.