Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške

AUTORIUS:
Svetlana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 g jautienos išpjovos
Alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
Druskos
Juodųjų pipirų, maltų
Baziliko (padažui ir papuošimui)
2 - 3 česnako skiltelių
Grūdėtos varškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais,pabarstoma druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus,sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.
Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

Padažui:

Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

Steiką  patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant steiko pilti  baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

Skanaus.

AUTORIUS: Svetlana
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital