Švelniai parauginti "miestiečių" agurkai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Švelniai parauginti "miestiečių" agurkai
Švelniai parauginti "miestiečių" agurkai
Švelniai parauginti "miestiečių" agurkai
Autorius apie receptą: Daug metų galvojau, kaip gi surasti būdą pasigaminti raugintų vasarinių daržo agurkų ir sugebėti juos išlaikyti bute ar name be rūsio. Varčiau daug puslapių, žiūrėjau Daug metų galvojau, kaip gi surasti būdą pasigaminti raugintų vasarinių daržo agurkų ir sugebėti juos išlaikyti bute ar name be rūsio. Varčiau daug puslapių, žiūrėjau video patarimus ir suvedžiau viską į vieną tašką – agurkus reikia užraugti, o jiems parūgus priverstinai sustabdyti fermentaciją. Tai galima padaryti šalčio arba karščio pagalba, tad prisiminiau vieną klasikinių rauginimo būdų, kai skystis nuo paraugintų agurkų nupilamas, užverdamas ir vėl pilamas ant agurkų, tokiu būdu ruošti agurkai neberūgsta, skysčiai nebesiveržia lauk, todėl stiklainius galima užsukti metaliniais ar netgi srieginiais dangteliais. Bet tas drumstas skystis man niekad nepatiko, todėl ėmiau ir pabandžiau kitaip. Idėją saugojau iki naujo agurkų derliaus, visą žiemą akylai stebėjau tokiu įdomiu būdu paraugtus agurkus, kelis stiklainius eksperimento vardan buvau davusi kelioms draugėms, gyvenančioms mieste, daugiaaukščiuose (jos dūsavo, kad labai ilgai neleidau atidaryti stiklainių). Bet kai jau vasario mėnesį atidarėme ir paragavome, nenuvylė niekas – nei skonis, nei traškumas, o svarbiausia, manau, kad atradau tikrai patį praktiškiausią miestietiškų raugintų agurkų variantą. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo agurkų
1 litras vandens
90 gramų druskos
5 skiltelės česnako
1 sauja lapai (vyšnių, serbentų, krienų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sūrymo neruošiu, nes būtų sunku paskaičiuoti kiek tiksliai jo reikės, todėl viską supaprastinu – kambario temperatūros vandenį į stiklainį pilu iš matavimo indo, tada, žinodama vandens kiekį, paskaičiuoju, kiek reikės druskos. Beriu ją tiesiai į stiklainį. Kadangi taip ruošti agurkai puikiai laikosi ir ne itin šaltoje aplinkoje, galima naudoti ir užsukamus srieginiais dangteliais.
2.
Dengiu ar užsuku dangtelį, stiklainį minutę – kitą pavartau aukštyn kojomis ir atgal, kad aptirptų druska. Stiklainį dedu šilčiausioje namų vietoje, jei naudoju užsukamus dangtelius, juos tik uždedu ant stiklainio kaklelio, nesuku nė trupučio, kad į stiklainį papultų rūgimui reikalingas oras.
3.
Agurkus kasdien aplankau, papurtau stiklainius, pauostau. Dažniausiai po 3 dienų jau būna stiprus rūgimo kvapas, bet nelygu temperatūrai ir tik patiems agurkams žinomiems veiksniams, rūgimas trunka iki 7 dienų. Reikia stebėti.
4.
Kai jau ateita „ta“ diena, skystį iš stiklainių išpilu į kriauklę, jo misija baigta.
5.
Jei gaminu vieną stiklainį, kaičiu virdulį, jei didesnę partiją – didesnį puodą su vandeniu. Jam užvirus, pilu ant agurkų, iki pat viršaus, dengiu dangtelius (užsukamus stipriai užsuku) ir palieku ramybėje, iki atvės. Verdantis vanduo sustabdo rūgimą, tad galima nebepergyventi, kad skysčiai veršis lauk.
6.
Taip ruošti agurkai patys skaniausi po kelių mėnesių ir visą likusį šaltąjį sezoną.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital