Paprastai rauginti agurkai žiemai

AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Paprastai rauginti agurkai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir jokiu būdu ne juoduotą, nes kitaip agurkai gali gautis minkšti arba prėski. (...daugiau) Ona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrų talpos stiklainiui:
Agurkai (kiek tilps prigrūsti stiklainį)
3-5 žirneliai juodųjų pipirų
1 pundelis krapų
4 skiltelės česnakų
druskos
juodų serbentų lapų, vyšnių lapų, krienų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudedu plautus krapus, juodųjų serbentų lapus, vyšnių ir krienų lapus. Stiklainį prigrūdu kiek telpa nuplautų agurkų ir ant viršaus dedu česnakų skilteles, pipirus ir viską užpilu šaltu švariu šulinio vandeniu, kuriame prieš tai išmaišau druską (naudoju 1 kupiną šaukštą druskos 1 litrui vandens). Uždengiu plastmasiniu dangteliu, o tada nešu tiesiai į šaltą rūsį.
AUTORIUS: Ona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (41)
Nrx
2018-07-24 18:15
Del mutnumo nieko tokio, taip turi buti. Labai gerai dèti i tarybinius bankerius aliuminius su tarpinem, super laikosi sulini. ATSAKYTI
Terese
2018-07-20 08:54
Gsl kas badėte paraugintus agurkus į šulinį įleisti? Esu girdėjus,kad deda į tuos 5 l bambalius ir laiko šulinyje per žiemą( rūsio nėr, vėsios patalpos nėr ATSAKYTI
Jolanta
2018-08-06 18:07
Pas mane balkonas istiklintas tai laikiau visa ziema balkone ATSAKYTI
jANINA
2018-07-19 16:21
pafdariau taip. taciau po č d plastmasini damgteli ispute ir vanduo stiklainyje mutnas
nezinau kas negerai
kaip daryti?
nesuprantu kaopgali laikytis neuzkaitintas vaNDUO???? ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-24 09:56
Nieko blogo, jei vanduo stiklainyje nėra skaidrus, jeigu raugėte pagal šitą receptą, jie įrūgs gerai. Rūgimo metu susidaro oras, kuris išpučia plastmasinį dangtelį, net vanduo išsilieja per stiklainio kraštus, tai normalu. ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-25 21:08
Ir dar, jeigu jūsų rūsys ganėtinai šiltas, tuomet nepagailėkite papildomo šaukštelio druskos, agurkai bus sūroki, bet per žiemą geriau išsilaikys, neturės nepageidaujamo kvapo ir išsilaikys iki pavasario. ATSAKYTI
Jolanta
2018-08-06 18:15
Raugiu i kibira vienam litrui vandens 2 saukstai druskos. Po 3 dienu agurkus isimu, sudedu istiklainius, skystima perkosiu per kiaurasamti, uzverdu ir uzpilu ant agurku. Uzdarau nesvarbu su kokiu dangteliu ir i rusi arba i kokia vesene patalpa - isbandyta laikosi kieti ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-14 11:39
Panašiai agurkus raugiu jau gal 20-30 metų. Per tuos metus įgijau patirties. Pirmiausiai sutinku su tuo ir patvirtinu, kad 1-am litrui vandens, reikia 1-o kupino šaukšto druskos ir prieskoniū, tai česnako, krapų (tik susmulkinto kamieno, žiedyno, bet ne žaliųjų lapelių). Galima įdėti lauro lapų, krieno lapo kietųjų dalių. NIEKADA NEDĖKITE JUODŲJŲ SERBENTŲ, VYŠNIŲ LAPŲ, jie duoda nepageidaujamą agurkų išpuškėjima, minkštumą ir pelyjimą. Ir dar vienas svarbus dalykas, visi prieskoniai yra dedami į stiklainio dugną ar tarp agurkų, bet ne viršuje, taip retkarčiai, nuo agurkų viršaus bus lengviau nuimti pelėsį (jeigu jis atsirastu).
Daugiau neturiu priekaištu šiam receptui, jis geras. ATSAKYTI
VALERIJA
2018-07-14 21:21
Vat vat -"bus lengviau nuimti pelėsį"- bet juk tai jau blogai paruoštas produktas. Visada viršų uždengiu KRIENO LAPU- būtent jis ir neleidžia apipelyti paviršiui! ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-15 19:39
Ačiū, šiemet tai išbandysiu. ATSAKYTI
Dalė
2018-07-15 20:17
Visada ant viršaus dedu krieno lapą ATSAKYTI
aldona
2018-07-16 22:37
kodel atsiranda tas pelesis ATSAKYTI
VALERIJA
2018-07-20 09:34
arba Ąžuolo lapais ATSAKYTI
milda
2018-07-21 21:01
visada dedu ant viršaus krieno lapą ir niekada nebūna jokio pelėsio .o šis receptas yra pats geriausias. tik reik laikyti šaltoje patalpoje. ATSAKYTI
Albinas
2018-08-03 11:55
Geras receptas. Labai gera druskos norma 1 litrui. Juodųjų serbentų lapų nededu, - jie man asmeniškai visiškai nepatinka ir, svarbiausia, raugintiems agurkams toks j. serbentų kaip pridėtinis aromatas - visai netinka. Ar jie minkština agurkus - nežinau. O štai vyšnių lapai yra būtini. Ir tik būtinai vyšnių lapai. Jų niekuo nepakeisite. Krieno, ąžuolo lapai - gerai, bet tai jau tik priedas. Jeigu atsirado pelėsis, tai reiškia, kad agurkai jau gavo to ko neturėjo gauti. Reiškia - natūralus rūgimo procesas pažeistas. O jei atidarius kibirą agurkų ir valgant juos pora savaičių ima ir atsiranda pelėsis, - tai normalu, nes agurkai sąlyčiauja su oru. Šiuo atveju, pastebėjus pelėsio atsiradimą, reikia turėti garstyčių miltelių. Galiuką arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių išbėrus į kibirą, milteliai iš karto pasiskleidžia visame paviršiuje. O ten kur garstyčios, - pelėsio niekada nebus. ATSAKYTI
janina
2018-07-12 17:09
dedu tiesiai i stiklainius palaukiu kol pradeda rugti ir isnesu salciau ir kad butu tamsisi darau daugiau taippat ATSAKYTI
Rimas
2017-09-01 13:27
norint, kad nesugestu rauginti agurkai, reikia palaukti,kol baigsis rugimas. Po to sudeti agurkus i stiklainius( nebutinai, galima palikti ir kibire) ir uzpilti tuo rugusiu vandeniu, kuriame rauginot. Na ir aisku, laikyti vesioje patalpoje. O del aspirino, tai,kai saka...., pszepraszam... :) ATSAKYTI
Danute
2017-08-27 19:50
viska darau taip pat kaip parasyta recepte,tik dedu tris v.s nelabai kupinus druskos,leidziu tris dienas parugti ,nupilu uzkaitinu skystima,taip sustabdomas tolimesnis agurku rugimas,uzdarau metaliniu damgteliu arba uzsukamu,ir i sandeliuka.Bandziau pagal duota recepta tai tikrai druskos per mazai ir labaaai jau rugstus buna.beje galima ir pora dienu palaikyti rugimo busenoj,bus tik maziau rugstus. ATSAKYTI
Ona
2017-08-27 22:23
Na čia turbūt skonio reikalas tas sūrumas, galima ir su daugiau druskos daryti, jeigu labiau patinka. Svarbu bandyti įvairias proporcijas ir atrasti sau labiausiai patinkančias :) O mano rūsys labai vėsus, tai agurkai neįrūgštėja per smarkiai. Jeigu rūsys šiltesnis, tada aišku, gali visaip nutikti ATSAKYTI
Audra
2017-08-30 00:09
Dariau panasiai kelis metus ir viskas buvo ok. Pernai agurkai buvo minkšti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis