Paprastai rauginti agurkai žiemai

AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 219)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 219)
Paprastai rauginti agurkai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir jokiu būdu ne juoduotą, nes kitaip agurkai gali gautis minkšti arba prėski. (...daugiau) Ona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrų talpos stiklainiui:
Agurkai (kiek tilps prigrūsti stiklainį)
3-5 žirneliai juodųjų pipirų
1 pundelis krapų
4 skiltelės česnakų
druskos
juodų serbentų lapų, vyšnių lapų, krienų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudedu plautus krapus, juodųjų serbentų lapus, vyšnių ir krienų lapus.
Stiklainį prigrūdu kiek telpa nuplautų agurkų ir ant viršaus dedu česnakų skilteles, pipirus ir viską užpilu šaltu švariu šulinio vandeniu, kuriame prieš tai išmaišau druską (naudoju 1 kupiną šaukštą druskos 1 litrui vandens).
Stiklainius uždengiu plastmasiniu dangteliu ir nešu į šaltą rūsį. Priklausomai nuo rūsio temperatūros agurkai skaniai įrūgsta per 3-4 mėnesius
AUTORIUS: Ona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (47)
Aldona
2019-07-21 19:57
Pats geriausias ir skaniausi agurkų raugininimas. Kokius prieskonius bedėtumėt, būtinai į stiklainį viršuje ant agurkų uždėkite kelis griežinėlius krienų šaknų. Krienų šaknys dedamos, kad agurkai nepelytų. Jų uždėjus labai puikiai laikosi agurkai ir būna skanūs. ATSAKYTI
Danutė
2019-07-06 13:09
Ar cukraus galima koki šaukštą tada būtų saldarukčiai kaip jus galvojat norėčiau komentarą to ATSAKYTI
Irma
2019-07-07 20:23
buna skanus, kieti, traskus. nebuna rugstus. normali rugstele. as laikiau per ziema sulinyje. tik i inda su agurkais dar imetu svaru akmenuka, kad 5 litru bambalis gerai pasinardintu vandenyje.
ATSAKYTI
Dovilė
2019-07-08 11:53
Jeigu rauginant dėsite cukraus, tiesiog greičiau įrūgs, bet saldžiąrūgščiai nebus, nes rūgimo procesas taip veikia - laktobakterijos valgo cukrų ir išskiria pieno rūgštį, nuo kurios ir atsiranda agurkų rūgštelė. Jeigu norite saldžiarūgščių agurkėlių, reikėtų marinuoti (pvz. pagal šį receptą). Arba dar mano mama kartais taip daro - užraugia agurkus dideliame inde su visais žalumynais, palaiko kol normaliai įrūgsta (keletą dienų ar net savaitę), o tada agurkus išgriebia ir sudeda į stiklainius, įdeda prieskonių marinavimui, rauginimo skystį perkošia ir užvirinina ir juo užpila agurkus. Tada stiklainius apverčia, šilta apkloja ir palieka atvėsti. Taip, aišku, nelieka gerųjų bakterijų, kurios atsiranda rūgstant (karštis jas nužudo), bet agurkai būna natūraliai rūgštūs (be jokio acto), o jeigu virinant įdėtumėte cukraus, būtų saldžiarūgščiai. Per žiemą net ir be rūsio tokie agurkai gerai išsilaiko. ATSAKYTI
Pamėginkit
2019-06-30 18:52
užkasti darže. Maždaug pusės metro gylyje. Nereikės jokio šulinio. Pernai mėginau. Dar šiandien 2019-06-30 d. turiu šaldytuve skaniai įrūgusių agurkų. ATSAKYTI
Nrx
2018-07-24 18:15
Del mutnumo nieko tokio, taip turi buti. Labai gerai dèti i tarybinius bankerius aliuminius su tarpinem, super laikosi sulini. ATSAKYTI
Terese
2018-07-20 08:54
Gsl kas badėte paraugintus agurkus į šulinį įleisti? Esu girdėjus,kad deda į tuos 5 l bambalius ir laiko šulinyje per žiemą( rūsio nėr, vėsios patalpos nėr ATSAKYTI
Jolanta
2018-08-06 18:07
Pas mane balkonas istiklintas tai laikiau visa ziema balkone ATSAKYTI
Birute
2019-07-08 09:36
Taip aš ir darau su 5 litrų bambaliu, kai sudedu agurkus ir visus prieskonius ileidžiu i šulinį ir valgom iki pavasario ATSAKYTI
jANINA
2018-07-19 16:21
pafdariau taip. taciau po č d plastmasini damgteli ispute ir vanduo stiklainyje mutnas
nezinau kas negerai
kaip daryti?
nesuprantu kaopgali laikytis neuzkaitintas vaNDUO???? ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-24 09:56
Nieko blogo, jei vanduo stiklainyje nėra skaidrus, jeigu raugėte pagal šitą receptą, jie įrūgs gerai. Rūgimo metu susidaro oras, kuris išpučia plastmasinį dangtelį, net vanduo išsilieja per stiklainio kraštus, tai normalu. ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-25 21:08
Ir dar, jeigu jūsų rūsys ganėtinai šiltas, tuomet nepagailėkite papildomo šaukštelio druskos, agurkai bus sūroki, bet per žiemą geriau išsilaikys, neturės nepageidaujamo kvapo ir išsilaikys iki pavasario. ATSAKYTI
Jolanta
2018-08-06 18:15
Raugiu i kibira vienam litrui vandens 2 saukstai druskos. Po 3 dienu agurkus isimu, sudedu istiklainius, skystima perkosiu per kiaurasamti, uzverdu ir uzpilu ant agurku. Uzdarau nesvarbu su kokiu dangteliu ir i rusi arba i kokia vesene patalpa - isbandyta laikosi kieti ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-14 11:39
Panašiai agurkus raugiu jau gal 20-30 metų. Per tuos metus įgijau patirties. Pirmiausiai sutinku su tuo ir patvirtinu, kad 1-am litrui vandens, reikia 1-o kupino šaukšto druskos ir prieskoniū, tai česnako, krapų (tik susmulkinto kamieno, žiedyno, bet ne žaliųjų lapelių). Galima įdėti lauro lapų, krieno lapo kietųjų dalių. NIEKADA NEDĖKITE JUODŲJŲ SERBENTŲ, VYŠNIŲ LAPŲ, jie duoda nepageidaujamą agurkų išpuškėjima, minkštumą ir pelyjimą. Ir dar vienas svarbus dalykas, visi prieskoniai yra dedami į stiklainio dugną ar tarp agurkų, bet ne viršuje, taip retkarčiai, nuo agurkų viršaus bus lengviau nuimti pelėsį (jeigu jis atsirastu).
Daugiau neturiu priekaištu šiam receptui, jis geras. ATSAKYTI
VALERIJA
2018-07-14 21:21
Vat vat -"bus lengviau nuimti pelėsį"- bet juk tai jau blogai paruoštas produktas. Visada viršų uždengiu KRIENO LAPU- būtent jis ir neleidžia apipelyti paviršiui! ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-15 19:39
Ačiū, šiemet tai išbandysiu. ATSAKYTI
Dalė
2018-07-15 20:17
Visada ant viršaus dedu krieno lapą ATSAKYTI
aldona
2018-07-16 22:37
kodel atsiranda tas pelesis ATSAKYTI
VALERIJA
2018-07-20 09:34
arba Ąžuolo lapais ATSAKYTI
milda
2018-07-21 21:01
visada dedu ant viršaus krieno lapą ir niekada nebūna jokio pelėsio .o šis receptas yra pats geriausias. tik reik laikyti šaltoje patalpoje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital