Paprastai rauginti agurkai žiemai

AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 114)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 114)
Paprastai rauginti agurkai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas. Jau daug metų pagal jį gaminu ir geresnio dar neradau. Tik druską būtinai naudokite paprastą rupią ir jokiu būdu ne juoduotą, nes kitaip agurkai gali gautis minkšti arba prėski. (...daugiau) Ona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrų talpos stiklainiui:
Agurkai (kiek tilps prigrūsti stiklainį)
3-5 žirneliai juodųjų pipirų
1 pundelis krapų
4 skiltelės česnakų
druskos
juodų serbentų lapų, vyšnių lapų, krienų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudedu plautus krapus, juodųjų serbentų lapus, vyšnių ir krienų lapus. Stiklainį prigrūdu kiek telpa nuplautų agurkų ir ant viršaus dedu česnakų skilteles, pipirus ir viską užpilu šaltu švariu šulinio vandeniu, kuriame prieš tai išmaišau druską (naudoju 1 kupiną šaukštą druskos 1 litrui vandens). Uždengiu plastmasiniu dangteliu, o tada nešu tiesiai į šaltą rūsį.
AUTORIUS: Ona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (28)
Sigitas
2018-07-14 11:39
Panašiai agurkus raugiu jau gal 20-30 metų. Per tuos metus įgijau patirties. Pirmiausiai sutinku su tuo ir patvirtinu, kad 1-am litrui vandens, reikia 1-o kupino šaukšto druskos ir prieskoniū, tai česnako, krapų (tik susmulkinto kamieno, žiedyno, bet ne žaliųjų lapelių). Galima įdėti lauro lapų, krieno lapo kietųjų dalių. NIEKADA NEDĖKITE JUODŲJŲ SERBENTŲ, VYŠNIŲ LAPŲ, jie duoda nepageidaujamą agurkų išpuškėjima, minkštumą ir pelyjimą. Ir dar vienas svarbus dalykas, visi prieskoniai yra dedami į stiklainio dugną ar tarp agurkų, bet ne viršuje, taip retkarčiai, nuo agurkų viršaus bus lengviau nuimti pelėsį (jeigu jis atsirastu).
Daugiau neturiu priekaištu šiam receptui, jis geras. ATSAKYTI
VALERIJA
2018-07-14 21:21
Vat vat -"bus lengviau nuimti pelėsį"- bet juk tai jau blogai paruoštas produktas. Visada viršų uždengiu KRIENO LAPU- būtent jis ir neleidžia apipelyti paviršiui! ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-15 19:39
Ačiū, šiemet tai išbandysiu. ATSAKYTI
Dalė
2018-07-15 20:17
Visada ant viršaus dedu krieno lapą ATSAKYTI
aldona
2018-07-16 22:37
kodel atsiranda tas pelesis ATSAKYTI
janina
2018-07-12 17:09
dedu tiesiai i stiklainius palaukiu kol pradeda rugti ir isnesu salciau ir kad butu tamsisi darau daugiau taippat ATSAKYTI
Rimas
2017-09-01 13:27
norint, kad nesugestu rauginti agurkai, reikia palaukti,kol baigsis rugimas. Po to sudeti agurkus i stiklainius( nebutinai, galima palikti ir kibire) ir uzpilti tuo rugusiu vandeniu, kuriame rauginot. Na ir aisku, laikyti vesioje patalpoje. O del aspirino, tai,kai saka...., pszepraszam... :) ATSAKYTI
Danute
2017-08-27 19:50
viska darau taip pat kaip parasyta recepte,tik dedu tris v.s nelabai kupinus druskos,leidziu tris dienas parugti ,nupilu uzkaitinu skystima,taip sustabdomas tolimesnis agurku rugimas,uzdarau metaliniu damgteliu arba uzsukamu,ir i sandeliuka.Bandziau pagal duota recepta tai tikrai druskos per mazai ir labaaai jau rugstus buna.beje galima ir pora dienu palaikyti rugimo busenoj,bus tik maziau rugstus. ATSAKYTI
Ona
2017-08-27 22:23
Na čia turbūt skonio reikalas tas sūrumas, galima ir su daugiau druskos daryti, jeigu labiau patinka. Svarbu bandyti įvairias proporcijas ir atrasti sau labiausiai patinkančias :) O mano rūsys labai vėsus, tai agurkai neįrūgštėja per smarkiai. Jeigu rūsys šiltesnis, tada aišku, gali visaip nutikti ATSAKYTI
Audra
2017-08-30 00:09
Dariau panasiai kelis metus ir viskas buvo ok. Pernai agurkai buvo minkšti ATSAKYTI
Ona
2017-08-30 08:31
Kartais nuo pačių agurkų priklaustyti gali. Arba dar gali būti, jog druską gal pakeitėte? Geriausiai tinka paprasta rupi akmens druska ir jokiu būdu ne juoduota. Dar vandens kokybė irgi gali lemti, geriausiai tinka šulinio vanduo arba tada jau šaltinio vanduo iš pirktinių butelaičių, nes vandentiekio vandenyje pasitaiko priemaišų, kurios gali gadinti. Taip pat be galo svarbu agurkų traškumui juos užpilti kuo šaltesniu vandeniu, aš kartais dar net ledukų jame ištirpinu, jeigu nepakankamai šaltas būna ATSAKYTI
Nijole
2017-08-19 17:07
Kazkada seniau dejau ir as aspirino netik I agurkus vekuojant bet ir I kompotus,aiskinomes,negalima tik igrybus vekuojant , tai yra garantuota,kad nenukilnos dangte
ATSAKYTI
ruta
2017-08-16 20:59
puikus receptas,bet mane mociute pamokino,stiklainiui po tablete aspirino,nepelyja ir neperrugsta ATSAKYTI
Danguole
2017-08-16 21:21
Cia aspirinu valote ar ji ir paliekate stiklainiuose? :) Nes na jeigu vaistu siaip gyvenime stengiames be reikalo nevartoti, vargu, ar su maistu verta papildomai gauti, ypac jeigu yra budu ir be to apsieiti :) ATSAKYTI
Rasa
2017-08-03 20:55
Neužtenka 1 šaukšto druskos 1 litrui - perrūgsta ir būna per rūgštūs, o ir nesilaiko bet kur. Druskos reikia daugiau - ragauju vandenį, būna net karstelėjęs nuo sūrumo ATSAKYTI
Irena
2017-08-04 09:31
Visą gyvenimą raugiu su vienu šaukštu druskos litrui vandens (dar arbatinį šaukštelį cukraus irgi įdedu) ir būna tikrai skanūs, ne per rūgštūs. Bet čia gali būti ir laikymo vietos klausimas - jeigu laikysite, kur nėra vėsu, perrūgs. Visas raugintas daržoves arba tikrai vėsiame rūsyje, arba šaldytuve geriausia žiemai laikyti, nes na rūgimo procesas ten juk toliau vyksta, o temperatūra būtent jo vykimą ir skatina ATSAKYTI
Zita
2017-08-02 14:06
Chm. o jei neturim rusio? Bute silta juk.....tai netinka toks receptas,ar....? ATSAKYTI
Vida
2017-08-02 16:57
Rizikinga, nebent laikyti šaldytuve :) ATSAKYTI
pupa
2018-07-13 16:51
10l vandens,1kg druskos.nuplautus agurkus sumerkti i sita tirpala.palaikyti para.isemus sudeti i stiklaini su ivairiais prieskuniais pagal kiekvieno skoni,uzpilti saltu vandeniu,uzdaryti paprastais plastmasiniais dangteliais.pastatyti ten,kur turit vietos.laikosi ir siltuose skklepuose.kartais vandens reik po kiek laiko uzpilt.valgomi po kokiu poros savaiciu,nes is pradziu buna lb surus.darau tik sitaip,laikosi po pora metu.ilgiau nebandziau. ATSAKYTI
rasa
2017-07-31 15:14
as jau daug metu taip darau puikai laikosi .net dedu i 5l vandens tara ir suleidziam i sulini.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis