Naminė marinuota skumbrė

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 114)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 114)
Marinuota skumbrė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Paragavę taip paruoštos žuvies, pirktinės tikrai nebenorėsite. Žuvis šiam receptui tinka tiek šviežia, tiek šaldyta ir atitirpinta. Vietoje obuolių acto galite naudoti ir Paragavę taip paruoštos žuvies, pirktinės tikrai nebenorėsite. Žuvis šiam receptui tinka tiek šviežia, tiek šaldyta ir atitirpinta. Vietoje obuolių acto galite naudoti ir įprastą actą (tik jo dėkite mažiau, nes jis stipresnis), bet aš stengiuosi naudoti obuolių actą, nes jis sveikesnis. Arba dar tinka vyno actas, nes jis panašaus rūgštingumo kaip obuolių. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai skumbrės
2 vienetai svogūnų
Marinatui:
1 litras vandens
120 mililitrų obuolių acto (arba 80 ml paprasto acto)
1 šaukštas druskos
1.5 šaukšto cukraus
2 vienetai lauro lapų
6 vienetai juodųjų pipirų (grūdelių)
5 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Marinatui į puodą supilu vandenį, sudedu druską, cukrų lauro lapus, pipirų grūdelius. Užvirinu ir paverdu apie 5 minutes. Nuimu nuo ugnies, supilu obuolių actą Palieku marinatą visiškai atvėsti.
2.
Skumbrę išvalau ir supjaustau 2-3 cm storumo griežinėliais (vidurinio kaulo neišimu). Sudedu į dubenį.
3.
Ant žuvies sudedu pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir užpilu marinatu, jog viską gerai apsemtų. Pridengiu indą dangčiu ir dedu į šaldytuvą pastovėti 2-3 paroms.
4.
Labai gardu skanauti su virtomis bulvytėmis.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Julija
2024-02-20 17:42
Kodėl receptuose sudėtis nerašoma gramais?
Pvz. vienam šaukšte druskos telpa 20 gr ,o kitam visi 35 gr.
Arba trys skumbrės: jos gali sverti 1,5 kg, ir gali sverti 0.9 kg.
ATSAKYTI
Regis
2024-01-04 23:03
O šauktas druskos tai arbatinis ar normalus? ATSAKYTI
Guolis
2023-08-19 16:22
O kam cia dar reikia virint i laika gaist? ATSAKYTI
Martynas
2023-04-08 12:02
Gaminu pastoviai A+ ***** ATSAKYTI
Genute Rimkuviene
2020-02-16 17:19
Ačiū už receptą gavosi labai skaniai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital