Sultingi vištienos kepsneliai su cukinija

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Vištienos kepsneliai kotletai su cukinija
Vištienos kepsneliai kotletai su cukinija
Vištienos kepsneliai kotletai su cukinija
Vištienos kepsneliai kotletai su cukinija
Autorius apie receptą: Šį kartą cukinija slėpėme vištienos kepsneliuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Jie primena mums visiems iki skausmo Šį kartą cukinija slėpėme vištienos kepsneliuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija ir ji čia puikiai tinka! (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos filė
0.5 vieneto cukinijų (jaunos, nedidelės)
1 vienetas kiaušinių (didelio arba 2 mažų)
2 šaukštai majonezo
2 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus (kepimui)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, pasūdome ir paliekame pastovėti 5-10 minučių. Tada kuo stipriau nuspaudžiame skysti.
2.
Vištienos file sukapojame smulkiais gabalėliais. Įspaudžiame česnako, įmušame kiaušinį, dedame gerai nusunktas cukinijas, suberiame prieskonius ir dedame majonezą. Viską gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame vištienos masę formuodami kepsniukus-blynelius. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
4.
Kepsniukus tinka patiekti su salotomis ir/ar mėgiamu padažu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ana
2020-07-12 22:13
Labai skanūs kepsniukai, viskas pavyko, tik gerai nusunkit cukiniją. O jeigu neramu, įdėkite šaukštą krakmolo arba miltų - tada tikrai bus puikiai. ATSAKYTI
Fėja
2019-07-24 17:59
Jau keistesnio recepto ir nagali būti. Viskas praskydo, nors cukiniją nusunkiau. Gerai , kad bandomąjį blyną kepiau, nes įtarimų kėlė sudėtis:) tai gelbėjau su miltais ir krakmolu, dar ir mąnų įbėriau. Neapsigaukit... ATSAKYTI
Diana
2019-07-24 18:50
O man gerai pavyko. Gal jūsų cukinija buvo didesnė ar kiaušinis mažas? Ar gal ne krūtinėlę naudojote, o šlaunelių mėsą (ji šlapesnė)? Jeigu kiaušiniai maži, geriau įdėkite du. Ir labai svarbu cukiniją kuo geriau nuspausti - aš tą darau šitaip: sutarkuotą cukiniją dosniai pasūdau, palaukiu 5-10 min ir tada nusunkiu (ne per sietelį, o tvirtai suspausdama saujoje, taip geriau nusispaudžia). Druska ir palaikymas pasūdžius padeda pašalinti daugiau vandens. Kitu atveju, aišku, galima įdėti miltų ar krakmolo, bet jų pakanka visai nedidelio kiekio, 1-2 kupinų šaukštų. ATSAKYTI
Fėja
2019-07-25 07:18
Be miltų niekas čia neiškeps, vėjus šnekat. Nei kiaušinio dydis, nei ranka spausta cukinija nepagelbės ir Jūs jos, turbūt, nekepėt:) Foto tai puiki... ATSAKYTI
Agnė
2019-07-25 09:14
O man atrodo, kad gal vištieną nepakankamai smulkiai supjaustėt? Nes ji turi būti ne kąsnio dydžio gabaliukais, o tikrai labai smulkiai, vos stambiau nei malta būtų (kaip kibinams kapojama mėsa, dar net smulkiau). ATSAKYTI
Diana
2019-07-25 11:14
Fėja, vakar pasitikrinimui dar kartą kepiau - viskas gerai pavyko. Cukiniją dosniai pasūdžiau, palaikiau ir labai gerai nugręžiau (tikra to žodžio prasme). O vištieną pjaustyti reikia smulkiai, galima ir vištienos krūtinėlės faršą naudoti. Majonezo šaukštai ne kupini (majonezas kokybiškas, be konservantų ir tirštiklių), kiaušinis - L dydžio (arba du maži). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital