Autorius apie receptą:
Tokiu būdu paruošta karamelė galėsite gražiai įpakuoti ir pridėti prie kieno nors dovanėlės.
Tokiu būdu paruošta karamelė galėsite gražiai įpakuoti ir pridėti prie kieno nors dovanėlės.
Justyna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų
cukraus
100 gramų
sviesto
(šalto)
100 mililitrų
grietinėlės
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą supjaustome gabaliukais.
2.
Į puodą suberti cukrų ir, maišant, kaitinti, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Po truputį dėti sviesto gabaliukus ir maišyti. Tada nuimti nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus, supilti grietinėlę, visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Galiausiai įberkite gerą žiupsneli druskos. Kai pasidarys vienalytė masė, nuimti nuo ugnies ir palikti atšalti.