Sotūs žirnių kepsneliai su kario padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Vegetariški žirnių kepsneliai kotletai
Vegetariški žirnių kepsneliai kotletai
Vegetariški žirnių kepsneliai kotletai
Autorius apie receptą: Kepsnelių receptas iš indiškos virtuvės, tad į sudėtį įeina aštrieji pipiriukai, kurie suteikia kepsneliams ypatingai gero skonio. Tačiau, jeigu aštriai nemėgstate, Kepsnelių receptas iš indiškos virtuvės, tad į sudėtį įeina aštrieji pipiriukai, kurie suteikia kepsneliams ypatingai gero skonio. Tačiau, jeigu aštriai nemėgstate, tuomet pakeiskite aštriuosius pipirus į geltoną, raudoną ar žalią paprikas. Prie geltonų žirnių kepsnelių labai tinka kario padažas, bet jeigu neturite laiko jo gaminti – ne bėda, nes prie kepsnelių tiks patys įvairiausi padažai – saldžiarūgštis, pomidorų, graikinio jogurto ar bet koks kitas Jūsų mėgstamas padažas. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų džiovintų žirnių
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja kalendros (smulkintos, šviežios)
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba serano, mažo)
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
1/4 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas pomidorų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (mažo)
110 mililitrų vandens
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto, šviežio)
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio maltos kalendros
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti pernakt. Po to nupilame vandenį, pusę žirnių sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės, o kitą pusę sutriname taip, kad liktų didesnių gabalėlių. Tada abi mases sumaišome viename inde.
2.
Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome. Iš aitriojo (ar serano) pipiro išimame sėklytes, labai smulkiai supjaustome.
3.
Žirnių masę sumaišome su svogūnu, čili pipiru, kalendra, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
4.
Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus ant vidutinės ugnies. Imame po 1 valg. š. žirnių masės ir formuojame apvalius maždaug 6 cm skersmens ir 0,5 cm storio apskritimus, juos dedame į įkaitusį aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol kepsneliai gražiai apskrunda. Iškepusius kepsnelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip iškepame visus kepsnelius.
5.
Padažui svogūną nulupame, susmulkiname. Česnako skilteles nulupame ir sutriname česnako spaustuku. Pomidorą supjaustome mažais kubeliais.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja. Po to sudedame česnaką, pomidorą, sutarkuotą imbiero šaknį ir prieskonius. Išmaišome ir pakepiname 1 min. Tada sudedame miltus, gerai išmaišome, pakepiname 1 min. Galiausiai supilame vandenį, išmaišome ir užverdame. Tada sumažiname ugnį ir pakaitiname padažą dar apie 5 min, paliekame šiek tiek pravėsti. Padažą sutriname blenderiu iki vientisos piure masės arba jei norite galite palikti šiek tiek nesutrintų gabalėlių.
7.
Kepsnelius patiekiame su kario padažu ir mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Odeta
2019-04-04 22:33
Nū va, skaudančia širdimi išverčiau į šiukšline. Dariau kaip parašyta, bet kepant birejo viskas ATSAKYTI
Greta
2019-04-05 09:44
Gal per didelius formavot? Jie visai nedidukai turi būti. ATSAKYTI
Odeta
2019-03-13 18:47
O nereikia zirniu isvirti?Nebus kieti? ATSAKYTI
Ieva
2019-03-14 11:00
Jeigu išmirkysite pernakt vandenyje, nebus kieti :) ATSAKYTI
Diana
2019-03-17 16:01
Tikrai taip, svarbu išmirkyti. Panašiai daromi ir falefeliai - iš per naktį mirkytų, bet nevirtų avinžirnių. Nes jeigu falafeliams avinžirnius išverdi, jie būna tokie košiški viduje. O jeigu gamini iš sutrintų mirkytų, tada falafeliai turi tekstūrą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital