Šokoladinis tortas su romu ir džiovintomis slyvomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Šokoladinis tortas su romu ir džiovintomis slyvomis
Šokoladinis tortas su romu ir džiovintomis slyvomis
Šokoladinis tortas su romu ir džiovintomis slyvomis
Autorius apie receptą: Šiam tortui susinaudoja tikrai nemažai šokolado (0,5kg!), bet rezultatas to vertas! Užtenka mažo gabalėlio, kad atsidurtum devintam danguj… Torto pavyksta tikrai daug, todėl Šiam tortui susinaudoja tikrai nemažai šokolado (0,5kg!), bet rezultatas to vertas! Užtenka mažo gabalėlio, kad atsidurtum devintam danguj… Torto pavyksta tikrai daug, todėl užteks didesnei grupei žmonių pavaišinti. Jeigu nenorite didelio torto, tuomet ingredientų kiekį sumažinkite perpus (tik sirupo gaminkite tiek pat). (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Sirupui:
100 gramų cukraus
60 mililitrų rudojo romo (ar brendžio, konjako)
60 mililitrų vandens
1 sauja džiovintų slyvų
2 šaukšteliai tirpios kavos (miltelių)
Biskvitui:
300 mililitrų pasukų (ar kefyro, kambario temperatūros)
225 gramai miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
110 gramų sviesto
50 gramų juodojo šokolado
50 gramų kakavos (nesaldžios)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus (ar ekstrakto)
3/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
450 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sirupui labai smulkiai supjaustome džiovintas slyvas. Nedideliame puode sumaišome slyvas, cukrų ir vandenį, užverdame ant vidutinės ugnies, nuolat maišome. Verdame ~2 min. Po to nukeliame nuo ugnies, įmaišome romą ir tirpios kavos miltelius. Atidedame į šalį.
2.
Biskvitui juodąjį šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, atidedame į šalį.
3.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską. Į kitą dubenį sudedame sviestą ir cukrų, išplakame elektriniu plakikliu iki kreminės masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Romo sirupą nukošiame, likusias slyvas įmaišome į tešlą kartu su ištirpintu šokoladu ir vanile. Per kelis kartus sudedame miltus ir supilame pasukas, gerai išplakame.
4.
Imame didelę orkaitės skardą (aš naudojau 44 x 28 cm), ant jos patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti orkaitės skardoje 20 min. Po to apverčiame ant orkaitės grotelių, nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti 1 h.
5.
Kremui šokoladą sudedame į didesnį indą. Nedideliame puode užverdame grietinėlę, sudedame cukrų ir maišome, kol cukrus ištirpsta. Karštą grietinėlę supilame ant šokolado, paliekame 5 min., po to išmaišome, paliekame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą ~1 h, kad kremas sustengtų, bet dar būtų galima tepti ant biskvito.
6.
Biksvitą supjaustome į 3 vienodo dydžio dalis, subadome dantų krapštuku ir kiekvieną biskvitą ištepame romo sirupu. Pirmąjį biskvitą dedame ant lėkštės, tepame šiek tiek mažiau nei 1/3 šokoladinio kremo, ant viršaus dedame antrąjį biksvitą, ištepame šiek tiek mažiau nei puse likusio kremo, uždedame trečiajį biskvitą ir ištepame likusiu kremu biskvito paviršių ir torto šonus. Tortą dedame į šaldytuvą sustengti bent 30 min. Papuošiame kaip patinka ir skanaujame!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital