Pikantiškos morkų salotos žiemai

AUTORIUS:
Galina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Morkų salotos žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios, šiek tiek pikantiškos, šiek tiek aštrios salotos. Jei norite aštriau, dėkite daugiau prieskonių. Taip pagamintos morkos išstovi visą žiemą, jei pirmiau jų Labai skanios, šiek tiek pikantiškos, šiek tiek aštrios salotos. Jei norite aštriau, dėkite daugiau prieskonių. Taip pagamintos morkos išstovi visą žiemą, jei pirmiau jų nesuvalgome! Labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų, karštų bulvių, silkės ar ant mini sumuštinukų. (...daugiau) Galina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai morkų
1 galva česnako
0.5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 stiklinės acto 9%
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuoju pjaustykle šiaudeliais. Česnakus labai smulkiai sukapoju.
2.
Storadugniame puode ant aliejaus maišydama pakepinu morkas ir česnaką, kol morkos truputį suminkštėja ir susileidžia. Tada supilu vandenį, actą, druską, prieskonius, išmaišau ir pridengusi puodą dangčiu dar šiek tiek patroškinu. Jeigu atrodytų mažokai skysčio, įpilkite dar šiek tiek vandens, bet jo nepadauginkite, nes skysčio paleidžia ir pačios morkos.
3.
Dar karštas morkytes sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, paspausdama šaukštu, kad neliktų oro tarpelių.
4.
Stiklainius užsuku steriliais, sandariais dangteliais ir apverčiu dangteliais žemyn. Tada juos šiltai užkloju (pūkinėmis kaldromis ar šiltomis striukėmis) ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.
AUTORIUS: Galina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Natalija
2018-09-10 08:47
Kam tos morkos išvis virt jai jos turi būt is esmės marinuojamos, užplikyti verdančiu vandeniu 5 minutėm kad suminkštėtu ir pilnai užtenka,po to nupilti tą vandenį,sudet į slovikelius ir užpilti marinatu. O čia kažkoks absurdas. Kaip 2 kg supjaustytu morkų galima išvirti su puse stiklinės vandens? Virti po užvirimo 5-7 min?jau košę gavosi. Nepatiko man galutinis rezultatas,tik tiek laiko sugaišta beprasmiškai ATSAKYTI
Dangira
2018-09-10 12:10
Gal morkas tarkavote burokine tarka, o ne šiaudeliais? Nes šiaudeliais tarkuotos man per daug nesuminkštėjo, viskas buvo gerai - užpyliau skysčiu, pridengiau puodą dangčiu ir ant mažos ugnies pakaitinau. Tada morkos "sugulė", skysčio iš jų atsirado ir viskas skaniai gavosi. Jeigu tarkuoti burokine tarka, tada tikrai tik nublanširuoti morkas pakaktų ir pakepinti ant aliejaus po visko (pakepintos skaniau). ATSAKYTI
Roma
2018-09-09 19:52
Skysčių tikrai per mažai, praktiškai gavosi puode tik morkos be skysčių, todėl teko koreguot receptą pačiai, tikiuosi, kad gerai pavyko .Taip kad receptas neišdirbtas ATSAKYTI
Zina
2017-10-22 02:17
Kokia pjaustykle pjaustot morkas? Ieskau nusipirkt, bet nezinau net kaip atrodo ATSAKYTI
Galina
2017-10-22 15:16
Pažiūrėkite ant pjaustyklės instrukcijų, kad būtų parodytas arba užrašytas pjaustymas šiaudeliais. Aš naudoju Philips elektrinę daržovių pjaustyklę iš Viva Collection serijos. Ji man labai daug laiko sutaupo, ypač šakninių daržovių sezonui atėjus :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital