Minkšti vištienos kepsneliai - be krakmolo ir majonezo

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Vištienos kepsneliai be krakmolo ir majonezo
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus receptas, kuriam nereikia jokių majonezų ar miltų, o blynukai gaunasi minkšti bei purūs, visai ne sausi, kaip galima būtų tikėtis gaminamt iš vištienos krūtinėlės. Puikus receptas, kuriam nereikia jokių majonezų ar miltų, o blynukai gaunasi minkšti bei purūs, visai ne sausi, kaip galima būtų tikėtis gaminamt iš vištienos krūtinėlės. Šį receptą užtikau vienoje internetinėje gaminimo grupėje, kai juo pasidalino Justyna Gaidomovič, ir jis man labai patiko. Vaikai ir vyras šiuos blynukus irgi labai užskaitė. (...daugiau) Diana
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (arba saujelė smulkintų žalumynų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek prieskonių paukštienai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Arba galite naudoti maltą vištienos krūtinėlę, tik ją dar kartą sutrinkite, kad būtų vientisesnė.
2.
Paruoštą krūtinėlę sumaišyti su kiaušinių tryniais, garstyčiomis ir smulkintu svogūnu arba žalumynais. Pagardinti paukštienos prieskoniais, druska, pipirais, įspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Kai turiu laiko, aš pasiruošiu šią vištienos masę iš anksto (pvz. iš vakaro) ir palieku pastovėti keletą valandų šaldytuve, kad skoniai dar labiau susigertų. Bet kai laiko neturiu, ruošiu viską iškart.
3.
Į vištienos masę atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.
4.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti šiek tiek vištienos masės ir formuoti blynelius. Pirmiausia apkepti iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų, o tada keptuvę
pridengti dangčiu, sumažinti ugnį ir dar šiek tiek pakepti, kol blyneliai iškeps.
5.
Prieskonius šiems blyneliams galite parinkti savo nuožiūra, papildomai dar tinka įmaišyti pakepinto svogūno, tarkuotos morkos ar kitų daržovių.
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Diana
2017-12-03 18:03
Tikrai skanus ir minksti, nesausi pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis