Minkšti vištienos kepsneliai - be krakmolo ir majonezo

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Vištienos kepsneliai be krakmolo ir majonezo
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus receptas, kuriam nereikia jokių majonezų ar miltų, o blynukai gaunasi minkšti bei purūs, visai ne sausi, kaip galima būtų tikėtis gaminamt iš vištienos krūtinėlės. Puikus receptas, kuriam nereikia jokių majonezų ar miltų, o blynukai gaunasi minkšti bei purūs, visai ne sausi, kaip galima būtų tikėtis gaminamt iš vištienos krūtinėlės. Šį receptą užtikau vienoje internetinėje gaminimo grupėje, kai juo pasidalino Justyna Gaidomovič, ir jis man labai patiko. Vaikai ir vyras šiuos blynukus irgi labai užskaitė. (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (arba saujelė smulkintų žalumynų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek prieskonių paukštienai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Arba galite naudoti maltą vištienos krūtinėlę, tik ją dar kartą sutrinkite, kad būtų vientisesnė.
2.
Paruoštą krūtinėlę sumaišyti su kiaušinių tryniais, garstyčiomis ir smulkintu svogūnu arba žalumynais. Pagardinti paukštienos prieskoniais, druska, pipirais, įspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Kai turiu laiko, aš pasiruošiu šią vištienos masę iš anksto (pvz. iš vakaro) ir palieku pastovėti keletą valandų šaldytuve, kad skoniai dar labiau susigertų. Bet kai laiko neturiu, ruošiu viską iškart.
3.
Į vištienos masę atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.
4.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti šiek tiek vištienos masės ir formuoti blynelius. Pirmiausia apkepti iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų, o tada keptuvę
pridengti dangčiu, sumažinti ugnį ir dar šiek tiek pakepti, kol blyneliai iškeps.
5.
Prieskonius šiems blyneliams galite parinkti savo nuožiūra, papildomai dar tinka įmaišyti pakepinto svogūno, tarkuotos morkos ar kitų daržovių.
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Rusnė 11 metų
2023-11-16 18:15
Man 11 metų, labai mėgstu gaminti tai pamačiau kaip atrodo ir sužavėjo ATSAKYTI
Aušra
2022-07-21 19:37
Labai skanūs ir minkšti, net drėgni sakyčiau.. viską sudėjau kartu į smulkintuvą su visais prieskoniais ir tryniais.. tik paskui įmaišiau baltymus :) nuostabūs :) ATSAKYTI
Indrė
2018-01-21 18:30
Tikrai labai skanūs. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
2018-01-14 15:14
O man gavosi sausi... ATSAKYTI
Alina
2018-01-15 19:55
Gal perkepėte. Su paukštiena slidus reikalas ir su praktika atitaikomas - kad iškepti, bet neperkepti, nes tada ir gaunasi sausa. Aš galiausiai nusipirkau mėsos termometrą ir nuo tada niekada vištienos nebeperkepu, labai gera investicija, jeigu patinka paukštiena, patariu išbandyti ATSAKYTI
Rima
2018-06-20 15:05
Ir man labai sausi gavosi, tikrai neperkepiau. ATSAKYTI
Laura
2018-06-30 18:33
O man pavyko minkšti, bet kepdama aš visada matuoju mėsai skirtu termometru, taip vištiena pavyksta pati skaniausia. ATSAKYTI
Diana
2017-12-03 18:03
Tikrai skanus ir minksti, nesausi pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital