Skanieji Gitanos kibinai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Skanieji Gitanos kibinai
Skanieji Gitanos kibinai
Skanieji Gitanos kibinai
Skanieji Gitanos kibinai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
1 kilogramas kvietinių miltų (persijotų)
500 gramų sviesto (ar kepinių margarino, šalto)
4 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
80 gramų majonezo (galima keisti grietine, bet su majonezu kibinai traškesni)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos sprandinės (apytikriai)
3 vienetai svogūnų (didelių)
60 gramų sviesto (tirpinto)
1 šlakelis vandens (šalto)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į persijotus miltus sutarkuoti sviestą, rankomis sutrinti į trupinius, kad nebūtų didelių gabaliukų.
2.
Lengvai paplakti 3 kiaušinius ir vieną baltymą (1 trynį palikti aptepimui) su majonezu, grietine, druska. Supilti į trupinius. Užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet neturi nelipti prie rankų. Palikti apie 1 val. šaldytuve.
3.
Įdarui mėsą ir svogūnus labai smulkiai supjaustyti.
4.
Mėsą ir svogūnus sumaišyti su sviestu, prieskoniais, įpilti šlakelį vandens. Gerai išminkyti ir palikti pastovėti apie 30 min.
5.
Darbo stalą pabarstyti miltais. Gnybti po gabalėlį tešlos ir kočioti apvalų blynelį, maždaug iki 15 centimetrų skersmens. Dėti po gerą šaukštą įdaro, sulenkti, suspausti viršuje ir gražiai užlankstyti.
6.
Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
7.
Aptepimui paliktą trynį išplakti ir plakiniu aptepti kibinus.
8.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min., kol gražiai paruduos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Nora
2019-09-11 13:32
Labai riebu! ATSAKYTI
Greta
2019-09-11 17:50
Kibinai tikrai nėra pats liesiausias patiekalas :) Visuomet pagal panašų receptą darau, visiems labai patinka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital