Skaniausias medaus tortas

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Skaniausias medaus tortas
Skaniausias medaus tortas
Skaniausias medaus tortas
Skaniausias medaus tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
3 v. š. medaus
100 g sviesto
1 a. š. sodos
2 kiaušiniai
Kremui:
1 l 35 % riebumo grietinės
6 v. š. citrinos sulčių
6 v. š. cukraus pudros
15 g želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasigaminame torto lakštus. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai – ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą (keliais lašais acto), supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 5 min.). Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame. Kremui želatiną užpilme 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius. Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Skanaus.
AUTORIUS: Indrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Gabriele
2017-04-15 14:32
O tai nieko, kad receptas copy/paste is kitos vitrinos,is kurios si torta jau 5 metus gaminu... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-15 18:37
Šis receptas mums atsiųstas iš tiesų jau prieš gerus šešis metus. Dažnai būna, kad tie patys žmonės receptus atsiunčia ne vienai svetainei, o kelioms, norėdami savo gardumynu dar plačiau pasidalinti. Tad labai gali būti, jog ir kažkurioje kitoje vitrinoje puikuojasi šis puikus Indrės tortas :-) ATSAKYTI
jolė
2015-05-01 21:37
Nereikia jokios želatinos .Plakite grietinę 40 su cukraus pudra ir viskas bus gerai, ATSAKYTI
Danguole
2012-11-28 13:37
Katik iskepiau,tortas nuostabus-pirstus galima nusikast,aciu uz recepta,patarsiu ir draugem ATSAKYTI
Laura
2012-08-17 19:04
Kepu labai daznai si torta!!! Labai skanu!!! ATSAKYTI
Juste
2012-03-07 16:25
Ruosiuosi kepti, taciau nelabai nutuokiu kiek ta stikline? Gal gali gramais parasyti? ATSAKYTI
Janina
2012-01-19 19:56
geras receptas,kepiau ,gavosi skanus ,visa seima dekinga.Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Indre
2012-01-11 19:01
Jurate, diaugiuosi kad patiko :) ATSAKYTI
jurate
2012-01-09 10:28
super skanus,labai aciu uz receptuka! ATSAKYTI
Irma
2011-12-03 19:53
v.š. - valgomas šaukštas,
a.š. - arbatinis šaukštelis ATSAKYTI
Kristina
2011-12-03 18:06
Ką reiškia v.š. ir a.š ? ATSAKYTI
Indre
2011-12-03 13:11
Parasyta kad tesla daliname i 5 dalis, taigi ir paplociu iseina 5 ATSAKYTI
li
2011-12-03 10:22
kiek papločių išeina? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital