Šilkinė perlinė košė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šilkinė perlinė košė
Šilkinė perlinė košė
Šilkinė perlinė košė
Šilkinė perlinė košė
Autorius apie receptą: Jeigu daugeliui ši košė asocijuojasi su vaikyste, tai man tikrai ne. Nežinau, ar tik man jos neruošė mama, ar visiškai ji nebuvo paplitusi Dzūkijoje. Nes žinau, kad ši košė Jeigu daugeliui ši košė asocijuojasi su vaikyste, tai man tikrai ne. Nežinau, ar tik man jos neruošė mama, ar visiškai ji nebuvo paplitusi Dzūkijoje. Nes žinau, kad ši košė dažniausiai buvo ruošiama Žemaitijoje. Bet vieną dieną man kirbėjo mintis paruošti šeimai ypatingai šiltą, jaukią ir sočią vakarienę. Receptų ėmiau žvalgytis internete. Ir štai šilkinė košė su spirgučiais ant mano stalo. Receptą radau Lrytasskonis.lt svetainėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių
2 stiklinės pieno
1 stiklinė perlinių kruopų
70 gramų rūkytų lašinių (ar šoninės)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
2 šakelės krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kruopas užpilame vandeniu ir išverdame.
2.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais. Šoninė taip pat supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Pasiimamame storadugnį puodą. Suberiame šoninę ir pakepiname, kol ji gražiai apskrus. Suberiame svogūnus ir pakepiname, ko šie suminkštės. Į puodą suverčiame virtas perlines kruopas, tarkuotas bulves, beriame druskos ir užpilame pienu. Verdame ant silpnos ugnies apie 30 min, vis pamaišydami, nes košė tikrai linkusi lipti prie puodo dugno. Išvirusią košę pabarstome smulkintais krapais.
Patarimai:
Stiklinė 200 ml.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vita
2023-11-17 21:56
Skani! ATSAKYTI
SIGA
2023-02-09 21:02
Nuostabaus skonio gavosi košė tik gaila kad negaliu cia foto prideti, nes ir spalva nuostabi kaip ir skonis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital