"Melagių" bulvių košė be bulvių - nustebsite, kokia ji puiki!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
"Melagių" bulvių košė be bulvių - nustebsite, kokia ji puiki!
"Melagių" bulvių košė be bulvių - nustebsite, kokia ji puiki!
"Melagių" bulvių košė be bulvių - nustebsite, kokia ji puiki!
Autorius apie receptą: Šitą košę aš dar vadinu melagių bulvių koše, nes ji skani kaip bulvių košė, bet joje visai nėra bulvių, o ji pagaminta iš žiedinio kopūsto. Tai geras būdas kartais pakeisti Šitą košę aš dar vadinu melagių bulvių koše, nes ji skani kaip bulvių košė, bet joje visai nėra bulvių, o ji pagaminta iš žiedinio kopūsto. Tai geras būdas kartais pakeisti bulves, kad ir kokiam tikslui tai būtų – ar tai dėl noro valgyti daugiau daržovių, ar dėl kūno formų priežiūros tikslų, nes žiedinis kopūstas mažai kaloringas, arba tiesiog dėl įvairovės. Išbandykite ir patys nustebsite, kad tai tikrai skanu. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų
2 stiklinės vandens
300 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabaliukais.
2.
Didesniame puode užvirinkite pieną drauge su dviem stiklinėm vandens ir žiupsneliu druskos. Kai užvirs, suberkite žiedinį kopūstą ir virkite, kol bus visai minkštas. Atsiminkite, kad bet kada verdant žiedinį kopūstą, į vandenį verta įpilti truputį pieno, taip šita daržovė išlaikys savo gražią baltą spalvą ir jos skonis bus geresnis.
3.
Kopūstui išvirus, nukoškite jį ir drauge su sviestu sumalkite virtuviniu kombainu iki švelnaus purumo. Galite grūsti ir rankine grūstuve, bet tikriausiai košė bus truputį grūdėtos konsistencijos, o tai kartais irgi visai gerai.
4.
Pasūdykite, jei reikia, ir pagardinkite tarkuotu muskado riešutu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Viktorija
2017-11-12 19:12
As vietoj muskato, beriau dziovintu krapu, pasakiskas skonis ATSAKYTI
Danute
2017-08-17 12:37
Labai man patiko, skani ATSAKYTI
Vaida
2017-08-16 16:52
Isbandziau! Tikrai labai labai skanu! As dar kiausini imusiau ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis