Autorius apie receptą:
Silkė ir burokėliai - neabejotinai gardus derinys! O šį kartą burokėliai ypatingai pagardinti ir visa užkandėlė patiekiama su sveikesniu pagardu - graikišku jogurtu.
Silkė ir burokėliai - neabejotinai gardus derinys! O šį kartą burokėliai ypatingai pagardinti ir visa užkandėlė patiekiama su sveikesniu pagardu - graikišku jogurtu. Patiekiant barstome smulkintais krapais, o jei norite pikantiškiau - papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų.
(...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų
silkių filė
(naudojome Santa Bremor MATIES silkę)
200 gramų
burokėlių
(virtų)
200 gramų
graikiško jogurto
50 gramų
balzamiko kremo
šiek tiek
krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkę supjaustyti vidutinio stambumo gabalėliais. Virtus burokėlius supjaustyti postambiais kubeliais.
2.
Į keptuvę pilti balzaminį kremą. Sudėti burokėlius ir maišant kepinti, kol nugaruos skystis ir burokėliai gražiai apkeps.
3.
Silkę sumaišyti su šiek tiek atvėsusiais (bet dar šiltais) burokėliais. Sudėti graikišką jogurtą, smulkintus krapus ir viską gerai išmaišyti. Pagal skonį galima pagardinti druska ir/ar pipirais. Jeigu mėgstate pikantiškiau - įmaišykite smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Ši užkandėlė skani tiek patiekta iškart, kol burokėliai dar šilti, tiek pastovėjusi šaldytuve.
•
Jeigu mėgstate, į užkandėlę tinka įmaišyti sausoje keptuvėje lengvai paskrudintų saulėgražų arba pasmulkintų graikinių riešutų.