Autorius apie receptą:
Paprasta ir skani silkutė.
Paprasta ir skani silkutė.
Andželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų
silkių filė
1 vienetas
poro
4 vienetai
džiovintų slyvų
4 vienetai
džiovintų abrikosų
šiek tiek
sezamo sėklų
(skrudintų)
šiek tiek
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Abrikosus ir slyvas užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti 5 minutes. Po to vandenį nupilti, nusausinti abrikosus ir slyvas servetėle ir supjaustyti šiaudeliais.
2.
Porą supjaustyti griežinėliais ir trumpai pakepinti keptuvėje su aliejumi. Išjungus viryklę sudėti abrikosus su slyvomis, pamaišyti ir palikti pastovėti, kol porai atvės.
3.
Jei silkė labai sūri, ją galima šiek tiek pamirkyti. Tada supjaustyti, išdėlioti lėkštėje ir ant viršaus sudėti apkeptus porus bei abrikosus su slyvomis, ir pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis.