Autorius apie receptą:
Tai taip paprasta, bet labai skanu. Ši silkė man tokia paprasta ir kukli. Visada, kai pagaminu silkę su džiovintais baravykais, prisimenu Kūčių vakarienę. Ar jūs taip pat
Tai taip paprasta, bet labai skanu. Ši silkė man tokia paprasta ir kukli. Visada, kai pagaminu silkę su džiovintais baravykais, prisimenu Kūčių vakarienę. Ar jūs taip pat pasiilgote silkės, kaip ir aš?
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
silkių filė
1 sauja
džiovintų baravykų
1 vienetas
svogūnų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti bent kelioms valandoms.
2.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Sudedame baravykus ir pakepiname dar keletą minučių. Pagardiname druska ir pipirais. Baravykų pagardą atvėsiname.
4.
Silkė supjaustome juostelėmis.
5.
Patiekiame kartu su džiovintų baravykų ir svogūnų pagardu.