Meduoliniai sausainiai Ukrainai

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Meduoliniai sausainiai Ukrainai
Meduoliniai sausainiai Ukrainai
Meduoliniai sausainiai Ukrainai
Meduoliniai sausainiai Ukrainai
Meduoliniai sausainiai Ukrainai
Autorius apie receptą: Šie sausainiai buvo skirti mano vaiko Kaziuko mugei. Visi gauti pinigėliai atiteko Ukrainos žmonių paramai. Vaikai irgi nori pagelbėti. Šie sausainiai buvo skirti mano vaiko Kaziuko mugei. Visi gauti pinigėliai atiteko Ukrainos žmonių paramai. Vaikai irgi nori pagelbėti. Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų rudojo cukraus
200 gramų medaus
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai prieskonių meduoliams (arba pagal skonį)
4 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glazūrai:
1 vienetas kiaušinių baltymų (nuo didesnio kiaušinio)
250 gramų cukraus pudros
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
šiek tiek maistinių dažų (naudojau gelinius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant nedidelės kaitros vmaišydami šildome puode sviestą, cukrų ir medų, kol neliks cukraus kristalų. Įdedame meduolių prieskonius, druską. Paliekame atvėsti.
2.
Kai masė pravėsta, bet dar vos šilta, įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir gerai suminkome tešlą. Miltų nesudėkite visų iš karto - tiklsus jų kiekis priklausys nuo miltų rūšies. Jų dėkite tiek, kad tešla liktų minkštą, gali būti šiek tiek lipni, bet jokiu būdu ne kieta, nes sausainiai bus kieti.
3.
Suspaudžiame tešlą į kamuolį, suvyniojame į maistę plėvelę ir dedame ją į šaldytuvą bent valandai (o dar geriau - 2-3 valandoms, galima ir nakčiai).
4.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
5.
Imame po gabalą tešlos (likusią laikome šaldytuve) ir kočiojame tešlą ant miltuoto paviršiaus. Išspaudžiame norimo dydžio bei formos sausainius. Juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 8-10 min. (iki kraštukai ims labai lengvai ruduoti).
7.
Kai sausainiai visiškai atvėsta (o dar geriau - jau kitą dieną), galime dekoruoti pasiruoštu glaistu.
8.
Glaistui kiaušinio baltymą gerai išsukti su cukraus pudra ir žiupsneliu citrinos rūgšties. Cukraus pudros kiekį koreguokite pagal baltymo dydį - glajus turi būti tirštas, bet tepamas. Jei norite spalvų, naudokite gelinius maistinius dažus.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Ramunė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Каиса
2022-05-09 12:06
Очень вкусно ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital