Autorius apie receptą:
Minkštas, skanus, tirpstantis burnoje! Nuo šiol mano vaikai prašo tik tokio "Tinginio''.
Minkštas, skanus, tirpstantis burnoje! Nuo šiol mano vaikai prašo tik tokio "Tinginio''.
Kristina Lisikaitė Arci
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
300 gramų
šakočio
250 gramų
sviesto
1 saujelė
razinų
2 šaukšteliai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sutrupinti šakotį, supilti razinas.
2.
Į puodą supilti kondensuoto pieno skardinę ir, maišant mediniu šaukštu, kaitinti tol, kol pradės tirštėti (apie 8 min). Kai kondensuotas pienas pradės tirštėti ir spalva taps rusva, nukelti nuo ugnies, įdėti porą šaukštelių kakavos ir smulkiai pjaustytą sviestą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos gražios karamelinės masės, užpilti šakočio trupinius, išmaišyti.
3.
Masę supilti į maišelį, padėti keletai valandų į šaldytuvą, o geriausiai per naktį, ir vuolia! Pirmą kartą su šakočiu darau, bet skonis....mmmm.... daug geriau nei su sausainiais.... Pabandykite, nenusivilsite.