Ruginė duona be minkymo

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Ruginė duona be minkymo
Autorius apie receptą: Šiandien dalinuosi su jumis labai skanios ir be jokio minkymo duonos receptu. Šiandien dalinuosi su jumis labai skanios ir be jokio minkymo duonos receptu. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų vandens (šilto)
250 gramų ruginių miltų (naudojau 1150 numerio)
250 gramų kvietinių miltų (naudojau 405 numerio)
90 gramų sėklų mišinio (naudojau moliūgo, saulėgrąžų, sezamo, linų)
12 gramų druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildyti vandens, į dubenėlį įpilti 150 ml šilto vandens, suberti cukrų, mieles ir palikti pastovėti apie 10 - 15 minučių.
2.
Į kitą dubenį persijoti miltus su kepimo milteliais. Įberti druskos, sėklas, vandenį su mielėmis, aliejų ir vėl gerai išmaišyti. Tuomet supilti likusį šiltą vandenį ir paskutinį kartą gerai išmaišyti šaukštu. Tešla būna labai lipni, bet miltų daugiau nedėti, nes šios duonos minkyti nereikia.
3.
Dubenėlį uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir padėta tešlą kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi ir sudėti pakilusią tešlą.
5.
Vieną ranką pasitepti aliejumi ir išlyginti tešlos viršų, tuomet su peiliu padaryti pjūvius skersai į vieną pusę ir į kitą.
6.
Pripilti vandens į puodą ir padėti orkaitės apačioje.
7.
Duonelę kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą - 1 valandą ir 10 minučių.
8.
Ar iškepė patikrinkite mediniu smeigtuku - jį įsmeigus į duoną ir ištraukus, smeigtukas turi likti švarus.
Patarimai:
As visada tešlą kildinu taip: įkaitinu orkaitę iki 35 - 40 C laipsnių. Į orkaitės dugną statau dubenėlį su užvirintu vandeniu. Tešlą statau į vidurinę orkaitės lentyną, ant skardos, užtiesios keliais sluoksniais sulankstytu rankšluosčiu. Uždarau orkaitės dureles, palieku 1 valandai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Rūta
2023-05-24 13:07
Ar būtina tas sėklas dėt? Mūsų šeima nemėgsta. Ačiū ATSAKYTI
Justina
2023-05-24 14:19
Tikrai nebūtina arba galima naudoti kitas mėgiamas. ATSAKYTI
Rūta
2023-05-24 20:25
Nu super skani duonytė! Išsikepiau, labai patiko ATSAKYTI
Rūta
2023-05-24 20:26
Tik aš su šlapiom mielėm kepiau ATSAKYTI
Rūta
2023-05-24 20:26
Ir naudojau kombainą minkimo ATSAKYTI
Rūta
2023-05-24 20:27
Už tad pakilo puikiai ir skaniai gavosi ATSAKYTI
Rūta
2023-05-24 20:27
Dėkinga Jums už receptą! ❤️ ATSAKYTI
Lina
2022-12-18 14:38
Ar tiktų pilno grūdo miltai? ATSAKYTI
Ona
2020-03-30 09:03
Kepu labai skaniai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital