Raffaello tortas su kokosiniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Raffaello tortas
Raffaello tortas
Raffaello tortas
Autorius apie receptą: Tiesiog nepakartojamas, purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus ir labai gardus! Migdolinis biskvitas, perteptas baltojo šokolado ir maskarponės kremu. Tiesiog nepakartojamas, purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus ir labai gardus! Migdolinis biskvitas, perteptas baltojo šokolado ir maskarponės kremu. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių (didelių, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
125 gramai kvietinių miltų
100 gramų maltų migdolų
5 gramai migdolų ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
250 gramų balto šokolado
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
45 gramai kokosų pieno
40 gramų kokoso drožlių
30 gramų cukraus pudros
5 gramai kokosų ekstakto
Papildomai:
1 šlakelis aliejaus (aptepimui)
240 gramų kokosų pieno (sulaistymui)
pagal poreikį kokoso drožlių
pagal poreikį migdolų (kapotų, nebūtina)
pagal poreikį raffaello saldainių (nebūtina)
pagal poreikį balto šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.
2.
Į dubenį su baltymais įberti druskos, plakti elektriniu plaktuvu iki kol pasirodys putos. Tuomet palaipsniui berti cukrų, plakti dar 3 minutes iki standžių putų.
3.
Į dubenį su tryniais įpilti migdolų ekstrakto, išplakti ir supilti į dubenį su baltymais. Dalimis įsijoti miltus, maltus migdolus ir atsargiai maišyti nuo dugno link viršaus iki kol tešla taps vientisa. Tik neplakite elektriniu plaktuvu.
4.
Torto formos dugną ir šonus ištepti aliejumi (taip geriau prilips kepimo popierius), tuomet iškloti kepimo popieriumi. Supilti paruoštą tešlą. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 45 minutes iki kol lengvai pagels.
5.
Iškepusį biskvitą atvėsinti formoje 10 - 15 minučių, tuomet išimti, perkelti ant grotelių iki kol visiškai atvės.
6.
Kremui šokoladą sulaužyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį, supilti kokosų pieną ir ištirpinti garų vonelėje iki kol šokoladas išsilydys.
7.
Į dubenį dėti maskarponės sūrį ir plakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės, tuomet supilti šokoladą ir dar kartą išplakti.
8.
Į kitą dubenį supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą, įdėti kokosų ekstrakto ir išplakti elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Grietinėlę įmaišyti į dubenį su šokolado mase. Paruoštą kremą uždengti ir padėti į šaldytuvą.
9.
Biskvitą gerai atvėsinti ir atsargiai padalinti į 3 dalis, kad nesubyrėtų.
10.
Ant lėkštės dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti 80 g kokosų pienu, uždėti mažiau nei trečdalį paruošto kremo. Paskirstyti per visą plotį. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti delnais. Vėl sulaistyti 80 g kokosų pienu, dėti kremo, dėti 3 biskvitą, sulaistyti, aptepti viršų ir šonus likusiu kremu.
11.
Tuomet apibarstyti kokoso drožlėmis ir papuošti migdolais, saldainiais, baltu šokoladu.
12.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausia visai nakčiai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital