1.
Tešlai sviestą sutarkuoti į miltus ir trinti pirštais iki trupinių. Berti druską, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir išmaišyti. Minkyti tešlą ir po truputį pilti vandens (jo gali reikėti maždaug iki 100 ml), turi būti vientisas tešlos gumulas, kurį galima būtų kočioti. Tešlą minkyti greitai, kad kuo mažiau ištirptų sviestas.
2.
Tešlą padalinti į vienodo dydžio rutulius. Aš padalinau į 12 vnt. po 100 gr. ir keleui valandui dėti į šaldytuvą.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C laipsnių. Ant kepimo popieriaus kočioti kuo plonesnius lakštus, juos apipjauti norimo dydžio ir subadyti šakute. Kepti po vieną, kol paruduos, po 10 - 15 minučių. Kol vienas kepa, kočiokite kitą lakštą. Kočiojimas ir kepimas man užtruko apie 2.5 valandos. 2 iškepusius lakštus sutryniaus trupiniams papuošimui.
4.
Kremui pieną supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išimti sėklytes, viską sudėti į pieną ir užvirinti. Nuo pieno nugrėbti susidariusią plėvelę ir išimti vanilės ankštis.
5.
Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki baltumo. Po truputį suberti miltus ir viską dar paplakti, kad miltai gerai išsimaišytų. Dar karštą pieną po truputį pilti į kiaušinių masę ir nuolat maišyti. Kai supilsite pusė pieno, kiaušinių masę perpilkite į pieno indą (kad karštas pienas nesutrauktų kiaušinių). Viską, nuolat maišant, pakaitinkite, kol užvirs ir sutirštės. Perpilti į švarų indą, sudėti sviestą, išmaišyti, užkloti maistine plėvele ir palikti atvėsti.
6.
Ant lėkštės ar torto pagrindo dėti lakštą, pilti kremo, jį paskirstyti, vėl dėti lakštą, vėl kremo. Jei naudojate uogienę, kas kažkelintą (pagal pageidavimą) lakštą vietoje kremo pertepkite uogiene. Ant viršutinio lakšto pilti kremo, aptepti ir šonus. Pabarstyti lakštų trupiniais. Dėti į šaldytuvą, kad susitingtų. Tortas valgomas po 1 - 2 dienų.