Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
1/4 l pieno
1/2 šaukštelio druskos
žiuspnelis baltųjų pipirų
4 kiaušiniai
2 kiaušinių baltymai
100 g “Žementalio” sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prikaistuvyje pamažu ištirpinti sviestą, suberti miltus. Kai suputos, supilti pieną, suberti druską bei pipirus. Tešlą gerai išmaišyti, užvirinti ir nukelti nuo viryklės.
Tešlą sukrėsti į dubenį, po vieną suleisti trynius, pamažu suberti tarkuotą sūrį ir išminkyti. 6 baltymus išplakti iki standumo. Šiek tiek baltymų putų įkrėsti į tešlą ir išmaišyti. Plokščią kepimo formą ištepti sviestu.
Tešlą atsargiai sumaišyti su likusiomis baltymų putomis, surėsti į kepimo formą, viršų išlyginti mentele.
Kepti įkaitintoje orkaitėje. Suflė valgyti karštą, ką tik išimtą iš orkaitės.